Győri Audi ETO KC – Hypo Niederösterreich  29 – 21 (12-9)

Győr, 2800 néző. Vezette: Bernd Methe – Reiner Methe
ETO: PÁLINGER – MRAVIKOVA 3, HORNYÁK 2, SPIRIDON 1, GÖRBICZ 13(5), TOMORI, VÉRTEN 2
Csere: HERR O.(kapus), HERR A. 5(2), KOVACSICS 3, ROTIS-NAGY, DEÁKI, Kisfaludy, Hosszu
Edző: Konkoly Csaba
Hypo: ENGLERT – Nascimento 3, Acimovic 3(2), KIM 3, Oh, Tóth 5(1), Kirsner 1
Csere: Blazek(kapus), Piedade 2, Léránt, Cavaleiro, Myoung 3(2), Borges Mesquita 1
Edző: Németh András
Kiállítások: 12 (Spiridon piros lappal), illetve 10 perc
Hétméteresek: 9/7, illetve 9/5

Fergeteges hangulat várta a csapatokat a Magvassy sportcsarnokban. „Robbant” a csarnok, amikor pályára léptek a hazai kedvencek. És füttyszó-koncert rázta meg az ablakokat, amikor megérkeztek a Hypos lányok.
Mindkét kapus ragyogóan kezdett és a védelmek is remekül mûködtek. Támadásban azonban mindkét oldalon volt némi kapkodás. Az átlövők nem remekeltek, Oh viszont kétszer megtalálta a győri falban beállós honfitársát, Kimet. Ekkor még a vendégek voltak pontosabbak (3-5), de az megnyugtató volt, hogy sem a lövőik, sem pedig az első meccsen remeklő szélsőik nem tudtak mit kezdeni a győri védelemmel, lerohanásaikat pedig csírájában fojtotta el az ETO. Pálinger extázisban védett, de remekeltek a többiek is. Mravikova magabiztosan értékesítette a ziccereket, Görbicz pedig nem hibázta el a heteseket. Bár Tomori hamar összeszedte második kétperces büntetését, a győri védelem nem omlott össze, Rotis ugyanis extra teljesítményt nyújtott hármas védőként. A vendégek bombázói, Acimovic, Oh és Tóth néha már Pálinger kapuja felé sem mertek nézni, ha meg igen, akkor nem látták azt az előttük tornyosuló „zöld erdőtől”.
Fordulás után elkezdődött a Görbicz-show. Az irányító láthatóan élvezte a játékot és szinte minden megoldása bejött. A Hypo támadásai esetlegesek voltak, a zseniális koreai játékmester, Oh csak vergődött a győriek „szorításában”, a lövők pedig olykor ijedt nyuszik benyomását keltve, csak tologatták a labdát egymásnak. Ha meg néha lőttek, akkor jött Pálinger, támadásban pedig Kovacsics és Herr Anita, akik ragyogóan játszottak és pontosan céloztak. Gunnar Prokop magába roskadtan ült a padon és olykor Németh András is lecsüccsent mellé. Úgy tûnt, hiába keveri a kártyákat, nincs nyerőlapja. Ötgólos győri fórnál Spiridon piros lapot kapott, állítólag lekönyökölte Acimovicot. Ekkor sokan megijedtek a nézőtéren, a csapat azonban nem. Hornyák beállósként is remekelt, és a végére már csak egy kérdés maradt: meglesz-e a 10 gólos különbség. Nem lett meg, de ez senkit nem érdekelt. Tombolt a győri publikum, ünnepeltek a játékosok. Az Audi ETO bebizonyította: jobb csapat, mint vetélytársa.

Konkoly Csaba: CSAPATKÉNT nyertünk. Mindenki hozzátette a magáét. Csaknem tökéletes volt a védekezés. Ragyogó volt Kovacsics és Herr Anita támadójátéka. Pálinger zseniálisan védett, Görbicz vezéregyéniség volt. Rotis fantasztikusan pótolta Tomorit védekezésben, Hornyák pedig Spiridont. Sokan mondták, hogy magyar csapat nem juthat BL-döntőbe, mert mentálisan nem alkalmas rá. Alaposan rácáfoltunk erre.

Pálinger Katalin: Röviden tudom összefoglalni a mérkőzést: az ETO jobb csapat, mint a Hypo. A közönség pedig olyan nyomást gyakorolt az ellenfélre és úgy támogatott minket, ahogy arra számítottunk. Köszönjük neki, ők is mindent megtettek a sikerért.

Hornyák Ági: Egysésgesek voltunk, akartunk és ragyogóan védekeztünk. Mindenki zseniális volt. Sokkal, de sokkal jobb csapat voltunk, mint a Hypo.

 

Kovacsics Anikó: Nagyon jó volt pályára lépni ebben az egységes csapatban. Kicsit izgultam, hogy milyen nevek vannak az ellenfélben, de aztán elszállt az izgalom és felszabadultan tudtam játszani.

 

Bakos István: Egy ilyen komoly sikerhez kell egy nagyon jó kapusteljesítmény és egy olyan védekezés, ami ma volt. Ha így folytatjuk, még nagyobb sikert arathatunk.

 

Tomori Zsuzsanna: A védekezés volt mindennek a kulcsa és végül felőröltük a Hypot.

 

Kiss Lajos: Mi is sporttörténelmet írtunk, nemcsak a kosárlabda csapat. Óriási munka van e mögött a diadal mögött.

 

Vanyus Attila: Nagyon örülök, óriási siker ez, meg is könnyeztem egy kicsit. Fantasztikusan játszottunk és a szurkolóktól kezdve mindenki nagyot alkotott ma.