Győri Audi ETO KC – Viborg HK 23-26 (10-14)
Veszprém Aréna, 5200 néző. V.: Gregorio Muro San José, Alfonso Rodríguez Murcia (spanyol)
ETO: Pálinger – Mravikova 3, Hornyák 1, Kovacsics 6/3, Spiridon 3, Tomori 2, Vérten 4.
Cs.: Herr O. (kapus), Herr A. 4/4, Rotis-Nagy, Deáki, Kisfaludy, Horváth, Hosszu.
Edző: Konkoly Csaba
VHK: Haraldsen – Varzaru 1, Jurack 4/1, Lunde 4, Althaus 1, Skov 4/1, Mikkelsen 7.
Cs.: Due (kapus), Aaen 1, Björndalen, Kovacsicz, Nielsen 3, Osterballe, Zhai 1.
Edző: Jakob Vestergaard
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Hétméteresek: 12/7, illetve 3/2

A Dániában lejátszott első mérkőzés után bizakodva, ám egy kicsit félve is várta a visszavágót Veszprémben a több mint 5000 szurkoló. Győrből hosszú sorokban kígyóztak az autók és a buszok a Veszprém Arénához, ahol már délelőtt gyülekeztek a szurkolók. Nem sokkal 15 óra előtt megnyíltak a kapuk és lassan elfoglalta helyét mindenki.
Az első félidőben a dánok akarata érvényesült, látszott rajtuk, hogy a heti nyilatkozataikat komolyan gondolták, jobban védekeztek és többször is leindították a győrieket. Az ETO-nak a mérkőzés elején sem büntetőből, sem átlövésből nem sikerült bevenni Haraldsen kapuját. A félidő közepén már két góllal vezetett a Viborg, ráadásul az emberelőnyüket is jól használták ki, így néhány perccel a sípszó előtt már ötgólos dán előnyt mutatott az eredményjelző. Az ETO mindent megpróbált, de a szünetig csak egy góllal sikerült megközelíteni ellenfelét.
A második játékrészben tovább erőlködtek a hazaiak, az átlövéseiket sorozatosan blokkolták a dánok és a lerohanásaik ellenszerét sem tudta megtalálni a győri csapat. A 40. perc környékén már héttel ment a Viborg. Rövid időn belül kettős emberelőnybe kerül az Audi ETO, amit sikerült jól kihasználni, megkezdődött a felzárkózás, már csak hárommal vezettek a dánok. Végre sikerült Spiridont is megjátszani, aminek eredménye gól, vagy büntető lett. A heteseket Herr Anita értékesítette. Két és fél perc volt hátra a mérkőzésből, mikor már csak kettő volt a különbség, dán időkérés következett. A Viborg gólt lőtt, a másik oldalon büntetőhöz jutott az ETO. Sajnos ez is kimaradt – a két mérkőzésen már a kilencedik volt -, a hátralévő idő pedig kevés volt ahhoz, hogy gólt szerezzenek a győri játékosok. A 120 percnyi játék után a jóval esélyesebbnek kikiáltott Viborg HK egy góllal bizonyult jobbnak a Győri Audi ETO KC-nél, így Dániába kerül a BL-trófea.

A győrieknek semmi okuk a szégyenkezésre, hiszen a csapat megmutatta, hogy Bradeanu, Mayer és Görbicz nélkül is képes Európa egyik legjobb csapatával felvenni a küzdelmet.

Idén nem sikerült, de a következő szezonban megerősödve, okulva a mostani hibákból újra meg lehet próbálni elérni a nagy célt, Bajnokok Ligáját nyerni.

Konkoly Csaba, az ETO vezetőedzője: „Fogtuk a kupa fülét, de elejtettük a trófeát. Nem védekeztünk elég agresszíven, nem találtuk a távolságot, amikor lehetőségünk volt, akkor meg kihagytuk. Egész héten gyakoroltuk, hogy mínuszból felálljunk, nem sikerült, nem érvényesült az akaratunk.”

Kovacsics Anikó, a győriek legjobbja a fináléban: „Nagy eredményt értünk el, de nagyon kevés hiányzott a győzelemhez, és ez igencsak bántó. A védekezésünk nem állt össze, és ez sajnos megbosszulta magát. Lehetne rágódni a hibákon, de nincs értelme. Eljutottunk a ziccerekig, ám ott akadályba ütköztünk, Haraldsen nagyon jól védett.”

Pálinger Katalin: - Büszke vagyok a csapatra, megérdemelten jutottunk a döntőbe minden nehézség ellenére. Fájó így elveszíteni a döntőt, de tudtam, hogy sokkal jobbak lesznek a dánok a visszavágón. A lányoknak az öltözőben azt mondtam, hogy a vereség ellenére is emelt fővel járhatunk.

Görbicz Anita, a győriek sérült klasszisa: „Hazai pályán szerettünk volna nyerni, szerettem volna ott lenni a pályán és segíteni a lányoknak, jövőre újra megpróbálunk eljutni a döntőbe és nyerni. Az elején kicsit görcsös volt a támadójátékunk, de aztán összeállt. Gratulálni kell a lányoknak, hogy eljutottak idáig.”

Vanyus Attila, az ETO elnöke: „Tudtuk, hogy nehéz lesz. Nem tévesztett meg bennünket az idegenbeli siker, azonban a Viborgban több tartalék volt."

Jakob Vestergaard, a Viborg HK edzője: - Fantasztikus mérkőzés volt, remek közegben. A Győr klasszis csapat, ezért volt fárasztó a párharc. Boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk és javítanunk a hazai vereséget követően.