Tizenhárom játékossal készül az NB I/B-re a Győri ETO FKC férficsapata. Vura József vezetőedző elmondta: öröm dolgozni a fiatalokkal, akikből reményei szerint sikerül majd egy hajtós gárdát kovácsolni, mely első lépésben stabil tagja lesz a második vonalnak.
 
Egy hete készül az új idényre a Győri ETO FKC együttese. Nehéz szokni a gondolatot, hogy a nagy múltú gárda negyvenöt év után nem a legjobbak között szerepel szeptembertől, hanem az NB I/B-ben igyekszik stabilizálni a helyét, hogy a remények szerint mihamarabb ismét tagja lehessen az elitnek a dicső múltban nemzetközi kupát is nyert férfiszakosztály.

Pár hírmondó maradt

Vura József, a győriek vezetőedzője adott helyzetjelentést az újjáformálódó csapat jelenéről. Ez alapján kijelenthetjük, a győri férfi kézilabda él, s remélhetőleg lesznek segítői is a klub „életszínvonalának" javulásáért dolgozó vezetőknek.

„A tavalyi gárda jelentős része távozott, így például Székely István, Kányai Róbert és Nagy Tamás is Tatabányán folytatja pályafutását. Az utolsó élvonalbeli keretből a rutinos Hoffmann Ákos mellett csupán néhány tehetséges fiatal maradt hírmondónak. Az mindenképpen biztató, hogy azért ezeknek a játékosoknak van már NB I-es tapasztalatuk, mert ez minden bizonnyal nagyon jól jön majd a második vonalban is" – fogalmazott Vura József, aki hozzátette: öröm dolgozni a fiatalokkal.

Élvezi, amit csinál

„Ambiciózus játékosok jelennek meg az edzéseken, s ez az, ami miatt az ember töretlenül hisz abban, hogy ismét felemelkedhet a férfikézilabdázás Győrben. Élvezem, amit csinálok. Biztos vagyok benne, hogy hajtós csapatunk lesz, s ezt remélem, a közönség is látja majd. Gondok persze most is vannak, hiszen az előző évek sarát még mindig nyögi az egyesület, ráadásul ez olyan mértékû, hogy valószínûleg külső segítség nélkül nem is tudjuk teljesen rendezni az adósságot. Pedig az igazi az lenne, ha csak és kizárólag a munkára tudnánk koncentrálni. Személy szerint nekem ez a vágyam, s ezt lehetőleg itt, Győrben szeretném elérni. Pár éves megszakítással több mint két évtizedet töltöttem eddig a városban, előbb játékosként, majd edzőként. Dolgoztam a női csapatnál és a férfiakat is irányítottam már korábban. Nem túlzás, ha azt mondom, szívügyem a győri kézilabda. Tavalyi visszatérésem után ugyan többnyire csak az árnyékos oldal jutott, de én hiszek abban, hogy folyamatos munkával kialakul az az állapot, amikor tényleg "csak" az lesz a kérdés, mit játszik a csapat, nem pedig az, hogy milyen mezben lépünk pályára, van-e gyúrókrém, lesz-e orvos, s időben jön-e a fizetés" – fogalmazott Vura József.

Még igazolni szeretnének

Ami a játékosállományt illeti, a már említett Hoffmann mellett Győrben maradt a fiatalok közül a másik kapus, Sarmon Szabolcs, továbbá Horváth Adrián, Hollós Máté, Petrovszki Péter és főleg az utolsó meccseken lehetőséget kapott Kőhalmi Dániel. Ugyancsak az ETO-ban folytatja pályafutását Horváth János Várpalotáról, Paár Olivér, Bátori Gábor és Bella Viktor Pápáról, a korábban Győrben már szerepelt, Görögországból hazatérő Németh Norbert, valamint az ifiből felkerült Somogyi Ádám és Kalmár László.

„Ez a létszám természetesen még nem elég, ezért tervben van három-négy ember megszerzése. Kapcsolatban vagyunk a veszprémiekkel, akik esetleg segíthetnek játékosok kölcsönadásával, de a nehéz helyzetet jellemzi, hogy az igazán jó játékosokra többen is pályáznak. Szóval nem egyszerû a helyzet, főleg, ha a már említett napi problémákat is idesoroljuk" – tette hozzá a szakvezető.

A győri csapat felkészülésével kapcsolatban továbbra is annyit tudni, amit korábban már megírtunk: július 24-én 16 órakor Pápán az FTC ellen, míg július 27-én 17.15 órakor a Magvassy-sportcsarnokban a líbiai U21-es válogatott ellen lép pályára a megfiatalodott zöld-fehér gárda.


Forrás: Kisalföld