Győri Audi ETO KC – Váci NKSE  28 – 23 (12-10)


Győr, 1800 néző. Vezette: Kékes Cs. – Kékes P.
ETO: PÁLINGER – ORBÁN 4, AMORIM 6, Spiridon 1, KOVACSICS 9(4), Tomori 3, Vérten 3
Csere: Szegedi, Kisfaludy1(1), Deáki 1
Edző: Konkoly Csaba
Vác: HERR O. – Fehér 2, Temes 3, Uhrakova 2(1), Tóth 5, Farkas 1, VASZARI 5
Csere: Juhász (kapus), Barján 3, Gerstmár 2, Bagócsy
Edző: Németh András
Kiállítások: 8, illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 5/1

Görbicz, Bradeanu, Hornyák, Mayer, Szölösi a lelátón, Mravikova a cserepadon kezdte a mérkőzést, az utóbbi tehát valóban rendbejött a bajnoki nyitányra. A Vác minden csillaga Németh András rendelkezésére állt.
Temes, Tóth, Amorim és Tomori gólpárbajával kezdődött a mérkőzés, de mindkét oldalon sok hiba akadt a játékban. A váciak az első félidő közepéig tartották a lépés, majd az ETO négy góllal meglépett. A szünetre azonban csak két gólos előnnyel vonulhattak Pálingerék, mert a Temes és Herr vezérelte váciak kihasználták a hazaiak hibáit.
A szünetben nemcsak az előnynek örülhettek az ETO hívei, hanem annak is, hogy Vanyus Attila klubelnök valamint Johannes Roschek, az Audi Hungária Motor Kft. pénzügyi igazgatója és Rozman Richárd személyügyekért felelős igazgató aláírta az újabb három esztendőről szóló támogatási szerződést.
A szünet utáni első percek aztán a váciaknak sikerültek jobban és egyenlítettek Tóthék. Amorim és Kovacsics vezérletével azonban ismét az ETO ragadta magához az előnyt és fokozatosan növelte is. Ebben nagy szerepe volt Pálingernek, aki a második félidőben elkapta a ritmust. A két pont sorsa ekkor már nem volt kérdéses, a győriek magabiztosan nyerték a rangadót.

Konkoly Csaba: Álmosan kezdtünk és amikor megléphettünk volna, akkor magunkra hoztuk ismét a Vácot. A győzelemnek és annak viszont nagyon örülök, hogy fizikailag felülmúltuk ellenfelünket, amelynek jó esélye van a négybe jutásra. Kezdetnek nem volt rossz, de a továbbiakban ennél több kell.
Németh András: Mi pályán belül és kívül is még amatőrök vagyunk, sok munka vár még ránk.
Pálinger Katalin: Olyan meccs volt, mint amire számítottam. A Vác, különösen otthon, mindenkire veszélyes lehet. Sérültjeink folyamatosan fognak visszatérni, várjuk őket, de a fiataljaink is egyre nagyobb szerepet kaphatnak.
Kovacsics Anikó: Örülök, hogy győztünk. Különösen annak, hogy fizikálisan jól bírtuk, mert Kaproncán saját magamon is éreztem, hogy fásult, fáradt vagyok. Ma már sokkal jobban bírtam én is.
Herr Orsolya: Furcsa volt pályára lépni Győrben vendégként. Vácon jól érzem magam, de sok munkánk van még. Személy szerint nekem is, mert még csak két hete edzek igazán keményen.