Németország ellen debütált a felnőttválogatottban Kovacsics Anikó, az Audi-ETO fiatal irányítója. A mindössze tizennyolc éves kézilabdázó augusztusban még a hazai rendezésû junior Európa-bajnokságon vezette a csapatot a döntőbe, egy hónappal később pedig a felnőttek között találta magát.
Kovacsics mindhárom mérkőzésen pályára lépett, a németek ellen nem dobott gólt, a finoman szólva sem túl jól sikerült Norvégia ellen kétszer volt eredményes – az egyik gólt hetesből szerezte –, s ugyancsak duplázott a franciák ellen.
„Nagyon jó érzés volt, mikor a német meccs előtt játszották a Himnuszt. Sokak álma, hogy válogatottak legyenek, nem voltam ezzel én sem másként. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen fiatalon elértem ide, még ha a mérkőzések nem is sikerültek túl jól. Ebben több dolog is közrejátszott, de a legfontosabb, hogy a Világkupán szereplő keret mindössze egyszer edzett a torna kezdete előtt, már kint Dániában. Ennek függvényében azért nem olyan meglepő az első két meccsen elszenvedett vereség, bár a húszgólos, Norvégia elleni fiaskóra ez sem lehet mentség. Azon a találkozón igazából semmi nem sikerült nekünk, a norvég válogatott pedig nemes egyszerûséggel átrohant rajtunk."
Az utolsó csoportmeccsen, mely a mieink számára a búcsút jelentette az idei Világkupától, a franciák ellen viszont már felállt a padlóról a válogatott.
„Szégyelltük magunkat nagyon a súlyos vereség miatt, de profik vagyunk, s összeszedtük magunkat. Ezen a találkozón már mûködött egy-két páros kapcsolat, kezdtük megérteni egymást, s ha nem is látványos játékkal, de szívvel-lélekkel küzdve nyertünk nyolc góllal, ami azért véleményem szerint jó eredmény a szintén nem rossz játékerőt képviselő franciákkal szemben" – tette hozzá a játékos, aki most a klubmunkára koncentrál.
„Nem beszélt egyénileg senkivel Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, így nem tudom, mikor lesz a folytatás a válogatottban. A kínai világbajnokság még túl távoli, addig még nagyon sok feladat lesz itt az ETO-ban is, s Európa-bajnoki selejtezőt is játszik addig a válogatott. Hogy kapok-e erre meghívót, még nem tudom, a jövő eldönti. Úgy gondolom, ha ugyanúgy dolgozom, mint eddig, s a bajnokságban, valamint a BL-ben is jól szerepelek az ETO-val, akkor van esély, hogy gyarapodjon válogatottságaim száma."

Forrás: Kisalföld