A legmagasabbra taksált nõi kézilabdacsapat, a bajnoki címvédõ Gyõri Audi ETO KC vizitál bajnoki mérkõzésen a cívisvárosban a Loki vendégeként. A pénteken 18.30-kor kezdõdõ derbin minden hajdúsági drukkerre szükség lesz, de akik mégsem tudnak kilátogatni a Hódosba, azok a Hajdú Online-on (www.haon.hu) és a Sport Klubon élõben követhetik figyelemmel a találkozót.

Erõsek így is
– Le kell szögeznünk, hogy a Gyõr még Görbicz Anita nélkül sem tartalékos, elég megemlíteni, hogy az a Kovacsics Anikó helyettesíti, aki a válogatottban is a sérült klasszis helyén játszik – reflektált Medgyessy Sándor, a DVSC-Aquaticum edzõje arra a felvetésre, miszerint Görbicz hiányát megérezhetik-e a Rába-partiak.
– Természetesen mi is hallottuk azokat a híreket, miszerint többen is hiányoznak majd az ellenfelünktõl, de úgy készülünk, hogy csakis Görbicz nem állhat Konkoly Csaba rendelkezésére. Igazi rangadót játszunk, amire még a „holtak is feltámadnak”, azaz kisebb sérülések és betegségek mellett is vállalják a szereplést a játékosok. Így lesz ez nálunk is, s biztos vagyok benne, hogy akik korábban betegeskedtek, azok is elfelejtik a bajukat az összecsapás idejére.

A siker receptje
Az elmúlt szezonban a Loki parádés mérkõzésen, 24–22-re legyõzte a gyõrieket, akiknek Debrecenben szakadt meg a hosszú veretlenségi sorozatuk. – Az a tavalyi recept volt a sikerre, hiszen minden meccs más, ráadásul azóta sok minden változott.
Természetesen hiszünk benne, hogy most is meglesz a sikeres taktika, amivel meglephetjük a Gyõrt, s bravúrt érhetünk el. Erõsödtünk az elmúlt évhez képest, s ha ezt alázatos munkával, kõkemény, agresszív és egymást segítõ védekezéssel, illetve koncentrált támadásokkal tudjuk bizonyítani, akkor nem maradhat el a számunkra kedvezõ eredmény – fogalmazott Bakó Botond segítõje, aki arra is kitért, az ETO világklasszis kapusának, Pálinger Katalinnak az eszén is túl lehet járni.
– Pálinger tudása nem kétséges, de ha megfelelõ önbizalommal és koncentráltan lövünk, akkor az õ kapuja is bevehetõ. Ráadásul erre már volt is példa a közelmúltban, hiszen Pálingerrel a kapuban gyõztük már le a zöld-fehéreket. Neki is megvannak a gyenge pontjai, amiket jól ismerünk, erre kell alapoznunk. Bízom benne, hogy az elméletben mûködõ variációkat viszontlátjuk a pályán, és sikeresek leszünk.

Forrás: HAON