Az új szezonra nemcsak a Győrnél került sor vérfrissítésre, ahol a második BL-győzelmet követően távozott a csapatból Soós Viktória, Hornyák Dóra, Katarina Bulatovics, Sirián Szederke, visszavonult Raph Tervel, Katrine Lunde pedig anyai örömök elé néz. Csapatunk erősítésére érkezett a nyáron Susann Müller, Anna Sen, Vesna Milanovic Litre, Planéta Szimonetta, Macarena Aguilar, Jelena Grubisic és felépülését követően Csapó Kyra.

Az ETO július közepén kezdte meg a felkészülést az új szezonra, amelynek része volt egy egyhetes mátraházi edzőtábor, benne edzőmérkőzéssel a norvég válogatottal. A továbbiakban otthon készültek lányaink, és a Mosonmagyaróvárral, Siófokkal, illetve múlt pénteken a Podravka csapatával csaptak össze felkészülési mérkőzéseken. A meccsek eredményei:

- Győri Audi ETO KC– norvég válogatott: 24:22
- Mosonmagyaróvári KCSE – Győri Audi ETO KC: 14-38
- Siófok KC – Győri Audi ETO KC: 22-27
- RK Podravka Koprivnica – Győri Audi ETO KC: 24-37.

Ambros Martín vezetőedző szerint „Kiválóan halad a felkészülésünk és az új tagok beépítése. Már látható, hogy az új játékosaink stabil tagjai lesznek a csapatunknak. A felkészülési meccseken hatékonyan tudjuk tesztelni a folyamatot, a Fiestán már nagyon rangos ellenfelekkel is. A mögöttünk álló két fantasztikus szezon után természetesen mi más is lehet a célunk, mint megvédeni a címeinket, amelyre sokan vadásznak, de az új csapatunk rendkívül motivált, a munkát pedig továbbra is edzésről-edzésre, meccsről-meccsre építjük.” – fejtette ki a spanyol tréner.

A Vardar Skopjéból nyolc játékos távozott a nyáron: Marina Dmitrovic, Biljana Crvenkoska, Marija Lojpur, Ekaterina Kostiukova, Ana Djokic, Dragana Ristova, Marija Shteriova és Nigina Saidova. Érkezett a pótlásukra viszont nyolc új játékos, közülük hárman a saját utánpótlásból: Simona Stojanovska, Sara Mitova és Dragana Petkovska. Új igazolásaik pedig Alena Ikhneva, Olga Chernoivanenko, Andrea Penezic, Anja Althaus és Barbara Lazovic.

A csapat Ausztriában edzőtáborozott a nyár folyamán, Bad Tatzmannsdorfban, első edzőmérkőzését pedig tegnap vívta az Érd csapatával saját otthonában, amelyet 27:24-re nyert meg. Indira Kastratovic vezetőedző az alábbiakban nyilatkozott a PWC Handball Fiestáról és az új szezon kihívásairól: „Nagyon örülünk, hogy idén is itt lehetünk ezen a színvonalas tornán. Számunkra nagyon fontosak ezek a meccsek, hiszen már valódi felmérőt jelentenek az új szezon kezdete előtt. Ami az új céljainkat illeti, a tavalyi évben elért eredményünk alapján mindenki tudja már, kik is vagyunk. Idén tehát már máshogy néznek ránk az ellenfeleink, de első számú célunk természetesen idén is a FINAL4-ba kerülés.” – hangoztatta a korábbi BL-győztes játékos, klasszis edzőnő.

A Larvik csapatát hárman hagyták el a nyár során: a veterán kapus Lene Rantala, és Kari Mette Johansen visszavonultak, Jeanett Kristiansen pedig a Glassverket csapatához távozott. Az érkezők: Alina Wojtas, Sandra Toft, Marit Malm Frafjord, Mari Molid és Sanna Solberg.

A norvég sztárcsapat csupán augusztus elején kezdte az összetartást, és 8-ától mindjárt egy tornán is bemutatkozott Tonsbergben. A 2x25 perces, rövidített mérkőzéseken az alábbi, meggyőző eredményeket produkálta a csapat:

Larvik-Fredrikstad 25-13
Larvik- Sola 28-14
Larvik-Oppsal 24-17
Larvik- Skrim (Final) 28-14.

Az Ole Gustav Gjekstad vezetőedző által megfogalmazott, idei cél: „Szeretnénk idén visszaküzdeni magunkat a legjobb európai csapatok közé, vagyis célunk a FINAL4-ba kerülés. Az új csapatunk kiegyensúlyozottabbnak tűnik, ezért úgy látom, idén jobb esélyekkel indulunk, de látjuk, hogy az ellenfeleink is jelentősen erősödtek, ezért nagyon kemény csatákra számítunk. A hét végi tornán el is kezdődhet a nemzetközi felmérés, hogy meglássuk, hol is állunk a nemzetközi élmezőnyben.”

A PWC Handball Fiesta helyszíne a győri Egyetemi Csarnok, a mérkőzések időpontja:

augusztus 22. péntek 18 óra: Győri Audi ETO – HC Vardar
augusztus 23. szombat 18 óra: Győri Audi ETO – Larvik HK
augusztus 24. vasárnap 15 óra: HC Vardar – Larvik HK.

A Fiestára ülő és álló jegyek 1.000,- Ft-os egységáron vásárolhatók, jelenleg a Klubház pénztárában, de a vidékről érkező szurkolók számára fontos információ, hogy a helyszínen is mindenképpen lesznek elérhető jegyek mindhárom napra.