A magyar női kézilabda válogatott a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságot megelőző utolsó összetartásán felkészülési mérkőzést játszott a román válogatott ellen Debrecenben. A mérkőzésen lőtt 28 gólunkból 18 találatot a Győri Audi ETO lányoknak (Görbicz 12 /7/, Bognár-Bódi 3, Kovacsics 2, Planéta 1) köszönhetünk.
A válogatott szakmai stábjában szerepet kapó klubmenedzserünket, Pálinger Katalint kérdeztük a válogatott felkészültségi állapotáról, és a kora esti mérkőzés tapasztalatairól.

„Az elmúlt két nap során hasznos edzésmunkát végeztünk a lányokkal. A mérkőzésen ez e leterheltség érezhető volt, ennek ellenére jó tempót tudtunk diktálni – értékelt a válogatott csapatmenedzsere –. Sok dolgot visszakaptunk a meccsen, jó irányban haladunk, de még mindig sok a hiba a játékunkban, amit csökkenteni kell. Egyik feladatom a válogatottban a kapusokkal történő szakmai munka. Ezzel kapcsolatban fontos kiemelni Orsi (Herr Orsolya – szerk.) második félidőben nyújtott klasszis teljesítményét, ami a csapatnak is nagyon fontos. Szükségünk van a kiemelkedő kapusteljesítményre. A nagyszerű védések mellett Orsinak gyönyörű indításai is voltak, amelyek átlendítették a csapatot a szorultabb helyzetekben. Érezhető, ez a mérkőzés még nem maximuma a társaságnak, de ennek koncentrálása az EB-re időszerű. Nagyon jó hangulatú mérkőzést játszottunk ma egy nagyszerű közönség előtt.”


NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Debrecen, Főnix-csarnok, 3700 néző.
Magyarország – Románia: 28–22 (16–15)