A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata július 20-án kezdte meg a felkészülést. Juan Carlos Pastor együttese a szokásos szerbiai magaslati edzőtáborral indította az idényt. Ezután több edzőmeccset is játszott, majd részt vett a magyarkanizsai nemzetközi tornán, ahol a macedón Vardar Szkopje mögött a második helyet szerezte meg.
„Amit elterveztünk a felkészülési időszakra, azt maradéktalanul elvégeztük. Sokat dolgoztunk, kemény edzéseken vannak túl a fiúk. Kell is a jó alap, mert hihetetlenül erőltetett lesz a tempó a 2015–2016-os idényben. A Bajnokok Ligája új lebonyolítása miatt jóformán szerda-hétvége ritmusban játszunk majd. A nyáron két új játékos érkezett hozzánk, szerencsére gyorsan ment a beilleszkedésük, a brazil Thiagus Petrus és a szerb Marko Csuruvija is felvette a ritmust, megismerte a csapat játékát. Jóval nagyobb kerettel dolgozhatunk, így van variálási lehetőségem is” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged mestere.
Tavaly a Veszprém Arénában rendezték meg a Szuperkupa döntőjét, és akkor a Veszprém 33–24-re nyert a szegedi együttes ellen.
„Kimondottan csak a hét közepétől készültünk a győri eseményre, hiszen amint említettem, nekünk a fő feladat szeptemberben kezdődik. Egy Szeged–Veszprém csata legyen bármilyen is az, mindig presztízsmeccs, képes hetekre, hónapokra meghatározni a hangulatot. Nagyon bízom benne, hogy végig nyílttá tudjuk tenni a meccset. Riválisunk tovább erősödött, ismét kiváló játékosokat igazolt. Mi is lépünk előre, erősödünk. Hinni kell abban, hogy képesek vagyunk a Veszprémet legyőzni, mert ha ez a hit megvan, akkor képesek leszünk a bravúrra, olyanra, amit már idén a Bajnokok Ligájában bemutattunk” – zárta a gondolatát Juan Carlos Pastor.

Carlos Ortega, az MVM Veszprém vezetőedzője az alábbiak szerint nyilatkozott a közelgő eseményről: „Minden Szeged elleni meccset nagyon várunk, így a most hétvégi Szuperkupa döntő kapcsán sincs ez másként. Nagyon tiszteljük az ellenfelüket, de természetesen győzni szeretnénk, hogy egy újabb, magyar színtéren szerzett trófeával kezdhessük meg az új idényt. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Szeged keményen készül, hogy bizonyíthasson. A felkészülésünk úgy gondolom megfelelő volt, jó eredményeket értünk el. Ugyanakkor nem vagyok teljesen elégedett, különösen a védekezésünkön van még mit javítani. Folytatjuk a megkezdett munkát, a hétvégén pedig mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

Elek Gábor, az FTC Rail Cargi Hungaria vezetőedzője így készül a Szuperkupára:
„Örülünk, hogy ismét részesei lehetünk a Szuperkupának, hiszen kiválóan illeszkedik a felkészülési programunkba. Csapatunk továbbra is pozitívan áll az eseményhez, hiszen ez az egész sportág népszerűsítését segíti. Az edzések mellett mi is edzőmérkőzésekkel és tornák soraival készülünk az új idényre. Úgy gondolom az új játékosokat is sikerül egyre jobban beilleszteni a csapatba, ezen kívül új edzésmódszerekkel is készülünk. A felkészülés elején járunk, védekezésben és támadásban is messze vagyunk még a kész állapottól. Az biztos, hogy ellenfelünk is sokat erősödött a nyáron, de összességében egy jó mérkőzést várok csapattól.”