A heti felkészülésről, várakozásokról Kiss Éva, Görbicz Anita és Ambros Martín nyilatkozott:

Kiss Éva, elmondása szerint szépen beilleszkedett a csapatba, jól érzi magát az ETO-ban. "Egy új védekezési rendszerrel kellett összeszoknom, de úgy érzem, sikerült. Az előttünk álló meccsre alaposan készülünk, már a hét közepére megkaptuk a videókat egyenként, hogy készüljünk otthon is. Aztán a hét második felében közös videózások is zajlottak. Mi, kapusok, igyekszünk a Vardar lövőire különösen figyelni."

Görbicz Anita egy év után játszik újra BL-meccset: "Egyre jobban megy a játék, amit már az első pillanattól kezdve élveztem, csak a formám még nem a régi. Gondolatban az elejétől megvolt minden mozdulat, taktikai elem, csel, hogyan és hová passzoljak, csak még lekövetni nem tudtam ezt a valóságban. De minden edzésen egyre jobban megy, és az elmúlt heti más típusú válogatott munka is jót tett, úgy látom. A tavasszal én ugyan nem voltam pályán, de a többieken is azt látom, hogy teljesen magunk mögött hagytuk az elmúlt szezon történéseit. Új csapat vagyunk, új célokkal, csak azzal foglalkozunk, ami előttünk áll. Szeretnénk minden versenysorozatot megnyerni idén, amelyen elindulunk, ehhez a megfelelő időben kell elérnünk a csúcsformát. De nem lesz ezzel gond, Ambros nagyszerűen irányította korábban is a formaidőzítést, így remélem, tavaszra a csapat is és én is olyan bombaformában leszünk, hogy minden célunkat elérjük."

"Minden meccs fontos, de azért most egy kicsit mégis izgatottabbak vagyunk" - nyilatkozta Ambros Martín. "Örülök, hogy a válogatottakból egészségesen, és jó formában tértek haza a játékosaim. Mivel két meccset is játszottak a nemzeti csapatok, nem első sorban a sok edzésről szólt az elmúlt hét. Ami az előttünk álló feladatokat illeti, pontosan ugyanonnan indulunk, mint a korábbi szezonokban. Miután sikerült a kvalifikáció, az összes csapatnak ugyanúgy végig kell menetelni a BL-sorozaton. A lányok készen állnak az indulásra, és számomra mindegy, hogy ki ellen játszunk, és idegenben vagy itthon, cél a fejlődés és a továbbjutás. Tavasszal pedig el kell érnünk a csúcsformánkat, amelyet addig is szisztematikusan építgetünk."

HC Vardar - Győri Audi ETO KC

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, 1. forduló

helyszín: Skopje

időpont: 2015. október 17. szombat, 20.15

Játékvezetők: Andreu Marin Lorente és Ignacio Garcia Serradilla (ESP).

A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti, és honlapunkon is élő szöveges tudósítást adunk.

Hajrá ETO!