A svédek csoportharmadikként jutottak be a középdöntőbe a D csoportból, a Buducnost és a Bukarest mögött, pont nélkül. Az első középdöntős meccsüket a Midtjyllanddal vívták január 10-én, vasárnap, és 25-21-re maradtak alul az idegenbeli meccsen.

A csapat szinte teljes egészében svéd játékosokból áll, kivétel ez alól a norvég Andreassen és a dán Jensen. A Savehof legeredményesebb játékosa a BL-ben eddig a balátlövő Julia Eriksson, aki 34 gólt termelt október óta.
Svédország első számú csapata az utóbbi években a BL csoportmérkőzések állandó résztvevője, egyedül 2011/12-ben nem sikerült nekik a főtáblára jutás. A továbbjutás azonban a középdöntőbe egyelőre nem jött össze nekik.

Csapatunk utoljára a tavalyi szezonban játszott velük, a csoportmeccsek során először idegenben vertük meg őket 21-38-ra, majd itthon 35-23-ra.

A lányok ma egy átmozgató edzésen vesznek részt, hiszen négy nap alatt két kemény csatát vívtak. Csütörtökön két, pénteken egy edzéssel készülnek a vasárnapi mérkőzésre, ahová szombaton utaznak. A helyszínen vasárnap délelött egy könnyű edzést vezényel Ambros Martín a délutáni mérkőzés előtt.