Csütörtökön és pénteken is egy-egy edzéssel, és videóelemzéssel készülnek a lányok a szombati meccsre.

Az előttünk álló feladatról Ambros Martín az alábbiakat mondta: "Az idő, amit a szezon kezdete óta emlegettem, lassan meghozza az eredményt, a legutóbbi mérkőzéseinken már láttuk ennek nyomát. De ki kell hangsúlyoznunk, hogy a versenysorozatok hosszúak, amelyek során nagy hegyeket kell megmásznunk. Ezt látjuk magunk előtt most is, de úgy tekintünk rájuk, mint egy lehetőségre, hogy jobbak és jobbak legyünk, és mindig egyre feljebb toljuk a határainkat. A Bukarestet nézve láthatjuk, hogy kiváló a keretük, tapasztalt topjátékosok sorával, akik sikerekkel tértek haza a decemberi VB-ről. Podgoricában képesek voltak a döntetlenre és a Vardar ellen is csak egy góllal veszítettek, ezek az eredmények önmagunkért beszélnek és előrevetítik, milyen nehéz küzdelemre számíthatunk."

Eduarda Amorim így nyilatkozott: "Jó látni, hogy most sokkal egyenletesebben játszunk mint a szezon elején. Akkor is voltak jó pillanataink, de nem végig a meccsek során. Most a mérkőzések minden pillanatában képesek vagyunk jó színvonalon játszani. Úgy érzem, hogy a védelmünk is egyre hatékonyabban működik, nagyon jól dolgozunk össze a falban. A közös munkánk és egymás segítése minden edzésen javul, és borzasztóan örülök, hogy így haladunk ezzel. Előttem lebeg a cél, hogy megnyerjük az idei BL-t, és ennek egyik záloga a kitűnő védekezés. Sajnálatosak a sérülések, kénytelenek vagyunk abból főzni, amink van. Minden kieső játékosunk nagyon hiányzik, de ezeken sajnos már nem tudunk változtatni. Szerencsére Görbe hamarosan visszatér, és az ő bekapcsolódása sokat jelent majd. Saját meglévő erőinkre kell fókuszálnunk, ezt tesszük nap mint nap."

Orbán Adrienn most több játéklehetőséghez jut: "Úgy érzem, jó úton haladok, már kezd visszajönni a régi formám, minden edzésen nagyon koncentrálok, hogy minél előbb a lehető legjobb formába kerüljek, és úgy gondolom napról napra, edzésről edzésre jobb vagyok. Már meccsen is érzem, hogy még mire kell figyelnem jobban, és így, hogy több lehetőséget kaptam az utóbbi meccseken, nagyon pozitív vagyok. Szerencsére sérülésemnek nyomát sem érzem, így semmi nem hátráltat a munkában. Szinte hihetetlen, hogy Bodeszt is ugyanott a Savehofnál érte ez a komoly sérülés, ahol engem is. Most, hogy több időt töltök a pályán, nem érzem extra terhelésnek, a meccsrutinom is lassan visszajön, és egy nagyon intenzív decemberen vagyok túl, rengeteg fizikai, és kézilabdás edzés volt, ezáltal fokozatosan fejlődött a dinamika és az állóképességem is. Ami a Bukarestet illeti, a videók azt mutatják, hogy nagyon jó, rutinos játékosok alkotják a csapatot. Nehéz mérkőzésre számítok, lendületben vannak a románok, elég jó első kört zártak, de felkészültünk, hogy megállítsuk Őket!"

Női Kézilabda Bajnokok Ligája Középdöntő 3. forduló

2016. február 6. 17 óra, Audi Aréna Győr

Győri Audi ETO – CSM Bucuresti

Játékvezetők: Aleksandar Pandzic, Ivan Mosorinski (SRB)
EHF ellenőr: Edeltraut Berthold (AUT)

A mérkőzésre jegyek még korlátozott számban kaphatók a győri Látogatóközpontban, vagy a www.jegymester.hu oldalon. Az Audi Arénában ezúttal is lesz gyermekmegőrző, várjuk tehát a kisgyerekes családokat is! 

A román csapat szervezett szurkolótábort nem hoz, saját szurkolóinkat arra kérjük, hogy öltözzenek zöldbe, ezzel is emelve az ETO-hangulatot az Arénában.

HAJRÁ LÁNYOK!