A hétvégi záró forduló előtt elmondhatjuk, hogy egyetlen csapat, a Rosztov Don maradt veretlen, ők egy pontot veszítettek az FTC jóvoltából. Az ETO csoportjában a jelenleg csoportelső Buducnost két vereséget (Szkopjéban és Győrben) és egy döntetlent (Bukarestben) gyűjtött be, az ETO szintén kétszer kapott ki (a Mitdjyllandtól és a Buducnosttól), és egyszer ikszelt (Midtjylland ellen). A Vardar felzárkózott mögénk harmadiknak, és biztos negyedik helyen áll a 2. csoportban a Bukarest. Az első három hely azonban még a hétvégi mérkőzések eredményétől függ: lányainknak mindenképpen szükséges a győzelem, de legalább a döntetlen Bukarestben, hogy biztosan megtartsák előnyüket a Vardarral szemben, aki papírforma szerint győzni megy a Savehof otthonába. A Buducnostnak pedig a Midtjylland visszavágó van hátra, nekik pedig az első hely bebiztosítása miatt fontos a győzelem a dánok ellen.

Az 1. csoportban a Rosztov már biztosan csoportelső, de a 2-4. helyekért megy a küzdelem. Itt jelenleg a Larviknak, a Nagybányának és a Fradinak is egyaránt 10-10 pontja van, a gólkülönbségek miatt a sorrend azonban jelenleg a fentiek szerint alakul. Mindhárom csapat a győzelemre tör tehát a hétvégén, hogy minél előnyösebb pozícióból induljon a negyeddöntőbe.

A Győri Audi ETO számára egy a fontos: mindenképpen győzni Bukarestben. Ambros Martín most sem a pontokat számolja: „A csapatnak nem az a fontos, hogy milyen ellenfeleket kapunk, hanem az, hogy folyamatosan fejlődjön a játékunk. A negyeddöntőben bárkit is kapunk, mindenképpen komoly mérkőzések várhatók, és az addigi egy hónap során is nagyot szeretnénk előre lépni a csapat építésében.

A román alapemberekkel és számos külföldi sztárral felálló Bukarest a legutóbbi találkozás óta egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el: a Vardar öt góllal verte meg őket otthonukban, viszont a Midtjyllandot ők győzték le öt góllal idegenben. BL-góllövőlistájukat továbbra is a svéd Isabelle Gulldén vezeti, aki összesítésben is a harmadik helyen áll a BL-góllövők között, és a győri mérkőzésen is nyolc gólig jutott. Továbbá a brazil irányító Rodriguesre is oda kell figyelni, hiszen ő is öt gólt lőtt az ETO-nak az odavágón.

Az ETO-lányok a szerdai MKC elleni bajnoki meccset követően csütörtökön és pénteken egy-egy edzéssel készülnek a romániai összecsapásra, ahová szombaton indul el a csapat. A mérkőzésre vasárnap magyar idő szerint 15 órakor kerül sor, a meccset a Sport1 élőben közvetíti. A csapatot természetesen Bukarestbe is elkísérik a szurkolók, több mint 150 zöld-fehér drukker torkából zúg majd a Hajrá ETO!