Egyedi lehetőséget kapnak a Győri Audi ETO utánpótlás rendszerében nevelkedő kézilabdás leányok. 2016 áprilisától a szezonok minden hónapjában egy hazai bajnoki mérkőzésen kezdődobást végezhet el egy fiatal kézilabdás palánta. A kiválasztás a fiatalok jelentkezései és azok elbírálása mentén zajlik.

A következő hónaptól hatalmas élményben részesülhetnek az ETO égisze alatt pallérozódó kézilabdás leányok. A klub ugyanis minden hónapban egy kijelölt hazai bajnoki meccsen egy utánpótlás játékosnak adja meg a kezdődobás lehetőségét. Az újítás célja az, hogy a saját nevelésű fiatalok elhivatottságát és a kézilabda iránti lelkesedését növelje.

A kiválasztás jelentkezéssel indul, a fiataloknak, vagy hozzátartozóiknak egy jelentkezési lapot kell kitölteni és beküldeni a jatek@gyorietokc.hu email címre. Az adott hónapban beérkező jelentkezések a következő hónap kiválasztott mérkőzésére vonatkoznak. A beérkezett jelentkezők közül a Győri Audi ETO utánpótlás vezetői döntik el, ki kapja meg az egyedi lehetőséget. A döntés legfőbb szempontjai a játékos sportteljesítménye és hozzáállása.

A jelentkezés március elsejével indul, és március 31-ig lehet jelentkezni az egyik áprilisi hazai bajnoki meccs kezdődobására. A mérkőzés kijelölésére a rájátszás menetrendjének közzétételét követően kerül sor. Jelentkezési lap letölthető a honlapról.

A Győri Audi ETO KC Magyarország legnagyobb kézilabda utánpótlás nevelő klubja. Berkein belül közel 1100 utánpótlás játékos pallérozódik, 8 korcsoportban, 16 utánpótlás műhelyben 45 edző közreműködésével. A műhelyek Győrött, Győr-Sopron-Moson megyében, Kozármislenyben, illetve Szlovákiában: Dunaszerdahelyen és Erdélyben: Székelyudvarhelyen működnek. Az utánpótlás rendszer eredményeképpen ma szinte minden NBI-es klubban játszik ETO-nevelésű játékos, illetve a klub adja a felnőtt és utánpótlás válogatottak jelentős hányadát.