A Balázs Kupa idén először kerül megrendezésre a Győri Audi ETO KC égisze alatt. A klub első sorban a szakmai színvonal emelése, és az utánpótlás nevelésben megszerzett évtizedes tapasztalatok beépítése érdekében lépett be a nagy múltú esemény szervezésébe. A korábbi szervezők: Győr városa és az Arany János Iskola partnerként továbbra is részt vesznek a lebonyolításban.

A Balázs Kupára öt országból érkeztek nevezések: Ausztriából, Szlovákiából, Horvátországból, Romániából illetve Magyarországról. A kilencven csapatból hetvenöt hazai nevezés, és a csapatok közel fele az ETO égisze alá tartozik. A verseny öt napja alatt négyszáz mérkőzést játszanak le a résztvevő csapatok. A központ az Audi Aréna Győr lesz, ahol két pályán, továbbá a Magvassy Sportcsarnok pályáján zajlanak a mérkőzések. Az Aréna harmadik pályáját bemelegítésre tartják fenn a rendezők. A további helyszínek: Bercsényi Iskola, Kovács Margit Iskola és Krúdy Iskola. A döntők 23-án a központban, az Audi Aréna Győrben zajlanak 10-18 óra között.

Az érkező csapatok elszállásolása kétféle módon történik: az olcsóbb megoldás a tantermi elhelyezés, továbbá a győri kollégiumokban is lehetett szállást igényelni.

A március 20-án, vasárnap megrendezésre kerülő ünnepi megnyitó keretében Cserpes Laura énekel a résztvevőknek a Bro’n’sis tánccsoport kíséretében, és a magyar női ifjúsági kézilabda válogatott játszik egy bemutató mérkőzést. Az esemény hétfői napja egy különleges lehetőséget is tartogat a gyerekeknek, akiknek lehetőségük nyílik a Győri Audi ETO KC felnőtt női, és az ETO-SZESE felnőtt férfi csapattagjaival is találkozni. A Kupa öt napja során a résztvevők az Aréna szomszédságában található Xantus János Állatkertet rendkívül kedvezményes áron látogathatják.

A szervezők a további szezonokban a Balázs Kupát ősszel kívánják megrendezni, tekintettel a tavaszi utánpótlás tornák időbeli torlódására, amelytől a részvételi hajlandóság emelkedését is várják. Ennek megfelelően idén ősszel, a tervek szerint október 23-27. között is lesz Győri Audi ETO Balázs Kupa.