A Magyar Kupa döntője színvonalasan kezdődött, a győriek és az érdi csapat is összeszedett védekezést mutatott. Rengeteg lerohanásgólt szerzett a Győr, melyek a kemény védekezésnek köszönhetőek. Sok volt a technikai hiba az érdi csapatnál, melyet kíméletlenül büntetett a győri csapat. A sok emberhátrány ellenére azonban sikerült a kezdeti előnyt megtartani a félidő végére (16-12).

A második félidőben a kapuban Grimsbö folytatta jó szériáját és nagy segítség volt a csapatnak. Támadásban Görbicz Anita parádézott, gyönyörű labdákat adott társainak és ő maga is 9 gólig jutott. Löke 7 gólt dobott, nem csak beállóból volt eredményes, de a lerohanásokban is folyamatosan ott volt az induló emberek között. A döntő további gólszerzői: Kovacsics 4, Orbán és Broch 3-3, Amorim 2, Knedlikova, Alstad, Hársfalvi, Sulland és Groot 1 gólt lőttek. Összességében egy rendkívül színvonalas, Magyar Kupa döntőhöz méltó mérkőzést láthattak a mérkőzésre kilátogató szurkolók.

Ezzel a sikerrel a Győr zsinórban a 12. Magyar Kupa győzelmét ünnepelheti, a jelenlegi csapatból  Görbicz Anita részese volt mindegyik győzelemnek.

Gratulálunk! Szép volt lányok! Hajrá ETO!

Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa
Szigetszentmiklós
2016.05.01. döntő
Győri Audi ETO KC - Érd: 33 -27 (16-12)
3. helyért
FTC-Rail Cargo Hungaria - Fehérvár KC: 40 - 19 (20-9)