A találkozót megelőzően dr. Szálasy László csapatorvost kérdeztük a keret hiányzó tagjainak állapotáról: "Tomori Zsuzsa állapota megfelelően javul, várhatóan hamarosan a csapattal edzhet. Bódi Bernadett a rehabilitáció utolsó fázisában tart, ő is hamarosan a vezetőedző rendelkezésére áll. Lakatos Ritának múlt hét végén kiújult egy korábbi, többször panaszokat okozó kisebb sérülése, a vizsgálatok jelenleg is zajlanak, kezelése folyamatban van."

A mérkőzést mi kezdtük, de az első gólt Jovetic szerezte, majd Tóth egyenlített. Helembai majd Basic szerzett gólt, Amorim pedig hetest harcolt ki. Görbicz biztos kézzel lőtte be Arenhartnak a büntetőt a hatodik perc elején (3-2). Orbán révén még ebben a percben egyenlítettünk, majd egy kicsit állt a játék, mert az edzőmeccsen törlő nem volt, így Amorim segített egy kis takarítással a többieknek. Temes hetesből szerezte a negyedik hazai gólt, a túloldalon ugyanígy tett Görbe is. Tóth kapott kiállítást, az emberelőnyt Helembai használta ki gyorsan. Sőt, újabb gólt is szerzett a fiatal váci, mivel Kiss a padon ült nem volt nehéz dolga, üres kapuba talált (6-4). Amorim harcolt ki újabb hetest, ezt Görbe belőtte, majd Helembai és Basic góljai következtek. Ambros Martin ekkor kérte ki először idejét. Amorim kapott túl szigorúan kiállítást, a hetest Temes lőtte be. Tóth emberhátrányban szerzett szép találatot (9-6), de Soós révén ismét gólt szereztek a hazaiak. Korsós szokatlan helyről, lövőből is betalált, majd Helembai következett, majd Basic kapott kiállítást. Ezt Hudák használta ki, majd Nascimento szélről lőtt gólja következett. Kiss Éva több szép védést bemutatott, de gólt mégis a Vác szerzett Basic révén. Tóth hetest harcolt ki, ezt Görbicz Anita lőtte be (13-9). Radosavljevic és Nascimento is betalált, Amorim nem késlekedett sokáig a válasszal, majd Knedlikova is feliratkozott a gólszerzők közé (15-11). Görbe csökkentette tovább a hátrányt, de a félidő utolsó gólja Nascimento-é volt, 16-12-te vezetett a Vác.

A második félidőt Temes gólja nyitotta, majd egy gyors gólváltást követően egy újabb hetest lőhettünk, Radosavljevic-et kiállították, de Görbe büntetője a felső lécre ment. Újabb hetest kaptunk, ezt is Görbe lőtte, most nem hibázott (18-14). Görbe okosan labdát lopott és végig is vitte az akciót. Nascimento lopott labdát, Basic pedig gólt szerzett belőle. Szélről Radosavljevic lőtt gólt, majd Jovetic is betalált, ekkor, 21-15-ös állásnál jött a második győri időkérés. Újabb gólt azonban nem mi, hanem Nascimento révén a hazaiak szereztek. Amorim hatalmas bombát eresztett meg, majd Varga Emőke faragott a hátrányon. Ekkor már Balog állt a hazai kapuban, Arenhart lejött ápolásért. Tóth tovább csökkentette a különbséget (22-18), de zsinórban három gólt lőttek a hazaiak, ismét jelentős volt a hátrány. Görbe hetesből lőtte újabb gólunkat (25-19), erre Nascimento válaszolt. Hámori újabb találatát követően Amorim talált be, Hámori pedig kiállítást kapott, de Soós ismét betalált. Hudák gólja után ismét gólt kaptunk, de Amorim ismét faragott a hátrányon (29-22), majd Temes 5 perccel a vége előtt hetesből a harmincadik hazai gólt is meglőtte. Amorim újfent eredményes volt, majd Hudák gólja következett. Az újabb hazai gólra Pál Tamara válaszolt, majd még egyszer eredményes volt. Hudák is betalált az utolsó percben, így négygólos, 31-27-es vereséget szenvedett a három sérültjét és öt olimpikonját nélkülöző, fiataljait játszató, gyenge napot kifogó Audi ETO a Vác csapatától.

Ambros Martín„Ezen a meccsen kijött az eddig elvégzett kemény fizikai munka "gyümölcse". Sokat hibáztunk, de fáradtan érkeztünk a mérkőzésre. Keményebben kell dolgoznunk, hogy ismét felvegyük a megszokott ritmusunkat.”

Felkészülési mérkőzés
2016.08.31. 17:00
Vác – Győri Audi ETO KC: 31 – 27 (16 – 12)

Győri Audi ETO KC: Kendlikova 2, Afentáler, Élő, Varga 1, Szilovics, Korsós 1, Pál 2, Tóth 4, Hársfalvi, Hudák 4, Amorim 6, Puhalák, Görbicz 7, Orbán, Kiss, Bino