Rendkívül hideg sportcsarnokban játszotta csapatunk a találkozót.
Ambros Martín a Broch, Löke, Bódi, Amorim, Groot, Korsós hatosnak szavazott bizalmat először a találkozón, a kapuban pedig Grimsbö kezdett, aki kétszer is hárította az orosz próbálkozást az első támadásban. Nyitott védekezéssel kezdett az ellenfél. Az első találat az ellenfélé a második percben. Érkezett is a válasz Groot révén, aki középen lőtte el, majd a következő támadásban Bódi varrta fel a jobb felsőbe. Hetest lőhettek Kissnek az oroszok (2-2). Bódi második próbálkozását is szépen értékesítette Lunde ellen a 7. percben (2-3). Az üresen hagyott beállót megtalálta az ellenfél (3-3). Emberelőnybe kerültünk a 8. percben. Mörk egy gyors ellentámadásban sajnos csak a kapufát találta el. Korsós próbálkozása büntetőt ért, amit Mörk váltott gólra a 11. percben, amikor 4-3-ra vezetett csapatunk. Löke indításból talált be Lunde-nak, akik a földön maradt egy szerencsétlen ütközés miatt (3-5). Jobbátlövőből talált be az ellenfél Grimsbönek a 12. percben, aztán kiegyenlítettek az oroszok két perccel később (5-5). A 15. percben Korsós szabálytalansága miatt kerültünk emberhátrányba. Mörk átlövésének köszönhetően átvettük a vezetést, a másik oldalon pedig hetest lőhetett Vyakhireva. Bódi kihasználta, hogy a szélső védő feljebb lépett, és meglötte harmadik gólját (6-7). Vyakhireva ismételt ezúttal mezőnyben a 20. percben (7-7). Görbicz bejött a pályára és bevágta Lunde-nak, aztán Amorim lőtt egy hatalmasat (9-7). Groot és Puhalák szinte egyszerre kapott kiállítást, kettős emberhátrányba kerültünk a 21. percben, amit Vyakhireva ki is használt (9-8). Amorimot az emberhátrány sem állította meg, szép átlövése betalált. Az orosz edző kikérte első timeoutját. Dembele elment Bódi mellett, megszerezte a kilencedik orosz gólt, aztán a másik szélen Managarova által kiegyenlített a Rosztov-Don. A 24. perc végén Ambros Martín is időt kért, amelyet követően nagyon szép gólt mutatott be Görbicz. Hársfalvit is kiküldték a játékvezetők kétpercre, amit Barbosa használt ki (11-11). Tóth elejtette a labdát, az oroszok betaláltak az üresen hagyott győri kapuba (12-11). Másodszor is hetest lőhetett a Rosztov-Don, Rodrigues belőtte Kissnek, először vezetett kettővel a találkozón az ellenfél egy 5-1-es periódust követően. Majd Hársfalvi szabálytalankodása miatt ismét heteshez jutottak az oroszok, amit ismételten Rodrigues értékesített (14-11). A félidő utolsó támadásában kétpercet kapott Dembele, és időntúli hétméterest lőhetett Mörk, amellyel kialakult a mérkőzés részeredménye; 14-12.

A fordulás után emberelőnyben kezdhetett csapatunk, de elhamarkodottan ellőttük a labdát. Az oroszok kiharcoltak egy újabb hetest, amit Vyakhireva belőtt (15-12). Hársfalvi egy Bódi által adott keresztpasszt értékesített (15-13). Amorim nagy lendületét nem tudták megfogni az oroszok, belőtte harmadikját (15-14), aztán Ilina talált rést a győri falban (16-14), de Groot által érkezett a válasz (16-15). Aztán ismét Vyakhireva volt eredményes, aki már hét gólnál tartott. Amorim lőtte a 16. győri gólt, ami következtében ismét emberelőnybe kerültünk, de könnyen helyzetbe kerültek az oroszok, ami hetest ért, amit Vyakhireva ezúttal elvétett, Kiss bravúrosan hárított (17-16). Ilina légpasszból lőtt be (18-16). Majd Dembele növelte az orosz előnyt, amire Ambros Martín időt kért a 8. percben 19-16-os állásnál. Korsós szépített balszélen (19-17). Vyakhireva ismét gólt lőtt (20-17). Managarova meglőtte a 21. gólt, ezzel néggyel vezetett az ellenfél. Korsós próbálkozása révén heteshez jutottunk, amit Mörk értékesített (21-18). Broch érthetetlen kiállítást kapott a 14. percben, aki akcióból szépít (21-19). De Managarova által érkezett a válasz. Löke hetest harcolt ki Mörk passzát követően, Mörk neve mellett hat gól volt ekkor (22-21). Amorim révén kiegyenlített csapatunk a 18. percben, amire az ellenfél időt kért. Vyakhireva szélen belőtte Kissnek (23-22). Ilina középen eredményes volt Kissel szemben, négy lövés négy gól az utolsó orosz átlag. Hetest lőhetett az Rosztov-Don (25-22) a 22. percben. Mörk szélen is betalált (25-23). Aztán szintén a jobbszél következett, most Bódi révén (25-24). Utána ott Barbosa, itt Amorim neve mellé került bejegyzés (26-25). Aztán Barbosa lőhetett hetest, de Grimsbö remekelt! Mörk egy alsólövéssel egyenlített. 26-22-ről 26-26-ra jött fel csapatunk a 27. perc legelejére. Grimsbö csoda-védéseket mutatott be egymást követően.  Bódi megszerezte a vezetést. Csodálatos labdamenetet követően Korsós befutásból belőtte (28-26), de az oroszok is betaláltak, a vége előtt tíz másodperccel 28-27 volt az állás. Ambros Martín időt kért, és még támadhattunk néhány passznyit, de az eredmény nem változott. Nagyon kemény csatát követően nyertünk a Rosztov-Don ellen. 

Ambros Martín: Elégedett vagyok az eredménnyel, a játékkal azonban nem. Remek ellenfél ellen küzdöttünk nagyot, az erőnket megmutatta, hogy végig hittünk magunkban, és sikerült megfordítani a meccset. Örülök, hogy egy olyan napon is tudtunk győzni, amikor nem tudtuk a legjobbat nyújtani. Gratulálok a csapatomnak.

Lund Jan Leslie: Gratulálok a Győrnek. Jól sikerült a felkészülésünk a meccsre, apróságok döntöttek, de most Győr a világ legjobb csapata! Nem elég 55percig vezetni, végig kell ellenük koncentrálni!

Eduarda Amorim: Ma nem a legjobb formánkban játszottunk, az ellenfél pedig sokkal jobban játszott, mint múlt heten. A kulcs momentumokban mi voltunk azonban jobbak, így sikerült nyernünk.
 

Gratulálunk a Csapatnak! Csak így tovább!
Hajrá ETO, hajrá Győr!

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés 2. forduló
2016.10.22. 15:00 (magyar idő)
Palace of Sport, Rosztov-Don
Rostov-Don - Győri Audi ETO KC: 27-28 (14-12)
Játékvezetők: Peter Brunovsky, Vladimir Clanda (SVK)