A BL startját megelőzően az európai szövetség szakírói szerint csapatunkkal holtversenyben a végső győzelemre is esélyesnek tartott orosz alakulat a várakozásokat messze alulmúlva idejekorán búcsúzik a 2016/17-es sorozattól. Talán kevesen fogadtak volna arra, hogy a nagy halálcsoportból éppen Jan Leslie gárdája nem kvalifikálja magát a középdöntőbe. A szombati találkozó ugyan már tét nélküli lesz, ám a csapatok magas színvonala reményeink szerint egy élvezetes mérkőzést eredményez majd.

Ambros Martín vezetőedző szerint „egyértelműen látszik, nem vagyunk még a legjobb formánkban. Mondhatom ezt annak ellenére, hogy egy kivétellel az összes meccsünket sikerült megnyerni ősszel. Nem volt egyszerű a felkészülésünk, az olimpia miatt kevés időnk volt a finomhangolásra, szerintem ezért jött ki ez a hullámzás a csapat játékán. Amikor jól ment a játék, akkor nagyon jól ment, amikor pedig igazán problémánk volt – múlt hétvégén –, akkor nem sikerült kijönni belőle. Látnunk kell azt is, hogy a meccsekre a felkészülés az edzésen történik, és mivel több sérültünk és hiányzónk is volt, nem sikerült mindent úgy, olyan szinten begyakorolni, mint ahogy azt kellene. A csapatban most is fiatalokra hárul fontos szerep edzéseken, de így nem elég magas szinten tudjuk szimulálni az ellenfél játékát. Félre értés ne essen, nagyon büszke vagyok a fiataljainkra, elégedett vagyok velük, de jelenleg ez nem elég.
A szombati találkozón véleményem szerint két forgatókönyv lehetséges. A Rosztov a legjobb formáját nyújtja majd és bizonyítani akarja kvalitásait, vagy mi fogjuk ugyanezt tenni, és megmutatjuk nekik a valós tudásunkat. Ha mindkettő történik egyszerre a pályán, annak a legnagyobb nyertese a publikum lesz, akik élvezetes csatát láthatnak majd. Én utóbbit szeretném."

Görbicz Anita szerint koncentráltabbnak és egységesebbnek kell lennünk szombaton. „A Midtjyland elleni nehéz mérkőzést követően próbáltuk magunkat túl tenni rajta, de persze a héten elég sokat beszéltünk róla. Leginkább arról, miben tudunk jobbak lenni, és a hibáinkat hogyan tudjuk kijavítani. A legnagyobb hibánk az volt, hogy könnyű gólokat tudtak nekünk lőni, nem igazán állt össze a védekezés, agresszívabbnak kellene lennünk. A koncentrációval is voltak problémák, olyan hibákat követtünk el, amelyekre jóelőre felkészültünk.
A szombati egy nagyon furcsa mérkőzés lesz, hiszen azt lehet mondani, egyik csapatnak sincs nagy tétje, mert nem viszünk pontot tovább. Mindenesetre az első félidőre most jobban oda kell tennünk magunkat, mostanában sajnos a BL-ben az első félidőket rendre elvesztettük. Az is igaz, hogy a meccsek második felében mindig tudtunk egy hatalmasan nyújtani, de ilyen előnyt nem lenne szabad adnunk egy csapatnak sem. Mi teljes koncentráltsággal készülünk a BL csoportkör utolsó mérkőzésére, most is keményen edzünk, jó mérkőzésre számítok."

A Midtjylland elleni keret tagja volt a junior korú, fiatal beállónk, Varga Emőke is, aki szerint „nagyon nehéz meccs várható, mert a dánok elleni összecsapás nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Most szerintem mindenki még inkább bizonyítani akar, csak attól tartok egy picit, nehogy ez az akarás görcsbe menjen át, de biztosan túl tudunk lendülni majd ezen. A Rostov egy nagyon jó csapat, jó a kapusuk, és a támadójátékuk is. Az odavágó is elég kemény volt ellenük. Szombaton támadásban pontosabbnak kell lennünk, védekezésben pedig agresszívabbnak.”

A mérkőzésen teltház lesz, ezért kérjük szurkolóinkat, a torlódás elkerülése érdekében használják az oldalsó bejáratokat is, és idejében érkezzenek az Audi Aréna Győrbe.

A mérkőzést a francia Charlotte és Julie Bonaventúra páros dirigálja, az ellenőr a spanyol Tono Huelin lesz.
A találkozót a SportTV1 élőben közvetíti.