Görbicz, Korsós, Amorim, Broch, Groot és Bódi mezőnyben, a kapuban Kiss kezdi a mérkőzést. A találkozó első gólját Görbicz lövi egy középen talpról elengedett labdával. Managarova kiegyenlít a 3. percben. Makeeva gólja által átveszi a vezetést a Rostov-Don az 5. percben (1-2). Korsós a földön marad a 6. percben, ápolni kell, a műtött térdét fájlalja. A második győri találat Mörké, ő is talpról engedi el Lunde kapujába (2-2). Kiss három ziccer hárításánál tart. Bódi bemutatkozik a 7. perc elején (3-2). A 10. perc elején lerohanásból kiegyenlítenek az oroszok. Broch átveszi a vezetést egy varázslatos mozdulat bemutatásával, de a válasz érkezik Grigel részéről, aki kiegyenlít a következő támadásban. Aztán Mörk villan a győrieknél, Barbosa az oroszoknál, marad az egál (5-5). Puhalák is feliratkozik a góllövők közé a 13. percben (6-5). Borshchenko belövi a hatodik Rostov-Don gólt. Chernoivanenko balszélről ellőtt labdájával megszerzi második találatát, ezzel ismét vezetnek az oroszok (6-7). Slivinskaya meg akarja álltani Grootot, a játékvezetők azonban leültetik kétpercre. Puhalák rögtön ki is használja az emberelőnyt, belövi balszélen. Emberelőnyben két gólt is kapnak a győriek, Barbosa és Dembele révén, aztán Broch szépít (8-9). Petrovát megtalálják társai beállóban (8-10). Tóth is bemutatkozik, a szélen nem tudjuk tartani Vyakhireva-t, aztán Knedlikova jobbszélen Lunde két szeme közé lövi (10-11). Petrova révén másodjára is emberelőnybe kerülünk, Tóth rögtön meg is találja a rést a falban, hatalmas lendülettel bemegy két ember közé a 23. percben (11-11). Makeeva felel, aztán Broch villan ismét egy Mörktől kapott labdával (12-12). Vyakhireva nem engedi elvégezni a szabaddobást, ezért ő is leülhet két percre a kispadra. A találkozó első büntetőjét Mörk lőheti a 25. perc legvégén (13-12). Időt kér az első félidő vége lőtt pontosan négy perccel a Rostov-Don vezetőedzője. Groot bemutat egy villámgyors testcselt, átveri ellenfelét, belövi második gólját (14-12). Groot zsinórban másodikat is meglövi, most átlövésből jobbkettőben (15-12). Több gól nem esik az első játékrészben.

Első támadásból Amorim meglövi a játékrész első gólját, amivel négyre emeli az Audi ETO előnyét. A másik oldalon Kiss viszont hárít egy újabb ziccert. Hársfalvit leültetik a kispadra Amorim zsinórban két bombát lő (17-13). Borshchenko lövi az első orosz büntetőt. Nagyon szép megoldásokkal 20-15-re vezet az Audi ETO a tízedik perc derekán, amikor a Rostov-Don időt kér. Hársfalvi átejti Lunde-t (21-17). Orbán próbálkozása a kapufáról befelé pattan. Görbicz zsinórban háromszor eredményes (25-19). Kiss a második félidőben is sorra mutatja be bravúrjait, és percekre lehúzza a rolót az oroszok előtt. Makeeva szépít az orosz eredményen a 20. percben. Knedlikova a kapus által felkínált rövidbe belövi második gólját (26-21.) A Rostov-Don szépít, majd heteshez jutunk, amit Görbe bombáz a hálóba (27-21). Görbicz megfejeli még teljesítményét zsinórban két újabb góllal (29-21) a vége előtt 5 perccel. Managarova szépít zsinórban kétszer jobbszélen (29-22). Az ifista Pál belövi első BL-gólját, egyben a 30. győri gólt. Az utolsó két percben állva tapsol a több mint 5000 szurkoló, zúg a „Szép volt csajok” az Audi Aréna Győrben A következő a Mörké (31-24). Managarova szélen még megtoldja eggyel az oroszok góljainak számát. Knedlikova is villan még egy utolsót a mérkőzésen, amivel beállítja a végeredményt, a 32-25-ös állást. Hat vitt ponttal, minden hazai mérkőzés megnyerésével a középdöntőbe jut a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája versenysorozatban

Ambros Martín: Nagyon sok érzésen kavarog bennem a csapat teljesítményét illetően. Korsósért nagyon aggódom, nem tudhatjuk még, milyen súlyos a sérülése. A Rostov-Don nagyon jól játszott ma, kemény ellenfélt jelentettek ma nekünk. A mérkőzésen néhány pillanatnyi bizonytalanságaink után magabiztosan játszottunk, a második félidőben folyamatosan tudtuk növelni előnyünket, amit további magabiztosságot adott, ezért nyugodtabban tudtunk játszani. A BL első része véget ért, összességében elégedetteknek kel lennünk. Extra mentális és fizikai munkát végeztek játékosaink. Most válogatott időszak következik, ezt követően óriási küzdőszellemben fogunk visszatérni az Audi ETO-hoz mindannyian. Boldog karácsonyt Mindenkinek – köszönt el magyarul az Audi ETO vezetőedzője.

Jan Leslie: Azért jöttünk, hogy nyerjünk, de ez láthatóan nem teljesünk. Az első félidőre kitűzött céljainkat elértük, a három gólos hátrányunk szerencsétlen körülményen között jött össze. A második félidőben gyengébben kezdtünk, megpróbáltunk visszajönni, kétszer is feljöhettünk volna kettőre, de nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket. A csapat ennek ellenére nagyon együtt volt, és nagyot küzdött annak ellenére is, hogy fontos játékosaink nélkül kellett ma pályára lépnünk. Nem vagyunk elégedettek, de ez ma a tény. Sok szerencsét kívánok Ambros Martínnak.

Makeeva Kseniya: Gratulálok az ETO-nak. Az első félidőben jól játszottunk, de pár hibát elkövettünk, viszont a védekezésünk nagyon jó volt. Vesztettünk, de igazi csapatként funkcionáltunk, de legalább láthatjuk, merre kell tovább fejlődnünk.

Yvette Broch: Természetesen elégedett vagyok, és nagyon örülök, nagyon jó érzéssel megyünk a válogatotthoz. Azért voltak hibáink, és a Rostov is nagyon jól játszott, de összességében nagyon elégedettek lehetünk.