A Győri Audi ETO KC akadémiai képzésébe tartozó Bercsényi iskola növendékei remekeltek kézilabda sportágban.
A győri lányok a csoportmérkőzések során magabiztosan meneteltek, rendszerint nagyarányú győzelmet mérve a soron következő ellenfeleikre, ezzel bebiztosítva helyüket az A csoport élén – így felszabadultan, csoportelsőként várhatták az elődöntőt.
Az elődöntőben a Ferencvárosi Sport Általános Iskolával találkozott a győri együttes, 38-31-es győzelemnek köszönhetően a Bercsényi diákjai készülhettek a vasárnapi döntőre.
A diákolimpia döntőjére február 5-én került sor – a NEKA elleni találkozó végig szorosnak ígérkezett és végül beigazolódtak az előzetes elvárások. A finálé komoly izgalmakat és magas szintű játékot hozott, a meccs lefújásakor a győri lányok örülhettek, a 22-20-as győzelemmel fiataljaink revansot vehettek a két évvel ezelőtti diákolimpiai döntőbeli vereségért a NEKA ellen.
 

Róth Kálmán, a Győri Audi ETO KC utánpótlás igazgatója és Tóth Lászlóné, a Bercsényi testnevelői, vezették sikerre a csapatot. Róth Kálmánt választották a torna legjobb edzőjének, őt kérdeztük a diákolimpián szerzett tapasztalatairól.

Róth Kálmán:
„Nagyon erős mezőnyű diákolimpián sikerült nyernünk, hiszen a jelentős utánpótlás bázisok mind képviseltették magukat. A NEKA két csapattal is szerepelt, de ott volt a Fradi és a Debrecen együttese is. Mindez csak növeli a győzelem értékét. Ráadásul két évvel ezelőtt ugyanezzel a korosztállyal kikaptunk a NEKA-tól, most azonban sikerült visszavágnunk. Külön öröm számomra, hogy két különdíjasunk is lett, Pál Tamara lett a gólkirály és Binó Boglárka a legjobb kapus.
Egyébként az egész torna alatt nagyon fegyelmezett volt a csapat, végig összeszedetten játszottak a lányok, nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal és természetesen az eredménnyel is.”


Csapatunk ezzel a győzelemmel nem csak a diákolimpiai bajnoki címet, hanem a 2018-ban Dohában, az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) által megrendezésre kerülő világversenyen való részvételi jogosultságot is bezsebelte. 

 

További sok sikert kívánunk a csapatnak!
Hajrá ETO! Hajrá Győr!

 

A Bercsényi mérkőzéseinek eredményei:
Csoportmérkőzések 
Szent László Katolikus Szakközépiskola – Győri Műszaki SZC Bercsényi 12-26 (6-18)
Győri Műszaki SZC Bercsényi – Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium 35-17 (14-7)
Mátyás Király Gimnázium - Győri Műszaki SZC Bercsényi 13-19 (9-10)

Elődöntő
Győri Műszaki SZC Bercsényi – Ferencvárosi Sport Általános Iskola 38-31

Döntő
Győri Műszaki SZC Bercsényi – Siófoki SZC Mathiász 22-20 (11-10)