Csapatunk pénteken Szlovéniába, a Ljubljana együtteséhez utazik a Bajnokok Ligája középdöntő soron következő mérkőzésére. A győri lányok a középdöntő első fordulójában, hazai pályán 17 gólos győzelmet (Győri Audi ETO KC – RK Krim Mercator Ljubljana: 39-22) arattak szlovén ellenfelük felett, végig dominálva, az első perctől kezdve kezükben tartva a mérkőzést. Görbiczék – akinek az odavágón szerzett parádés góljai a forduló legjobbjai között szerepeltek az EHF TV összeállításában - természetesen Ljubljanába is a két pontért utaznak.

A szlovén együttes a középdöntő 3. fordulóját követően kieső pozícióban, a csoport 5. helyén áll a visszavágók sorozata előtt, azonban biztosra vehetjük, hogy Ambros Martin együttese a győzelem megszerzését tűzte ki céljául és jól felkészülten, koncentráltan állnak a feladat elébe, ezzel kapcsolatban meg is kérdeztük a vezetőedzőt.

A csapat a Bajnokok Ligája középdöntő első fordulójában hazai pályán 17 góllal legyőzte a Ljubljana együttesét. Következtethetünk ebből arra, hogy idegenben is hasonlóan könnyű mérkőzésre számíthatunk vagy épp ellenkezőleg, szorosabb összecsapás várható?
Ambros Martin: „Ez volt az első fontos kérdés, amit megválaszoltunk a mai videózás kapcsán: Feledkezzünk meg az itthon elért nagy gólkülönbségről a Krim, ellen és arra fókuszáljunk, hogy egy nagyon erős csapattal fogunk szembetalálkozni, ráadásul előnyös számára, hogy hazai környezetében. Egyedül a Bukarest tudta otthon legyőzni őket ,egy utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzésen. Számunkra az a legfontosabb a szombati találkozóval kapcsolatban, hogy a legjobb játékunkat hozzuk a meccs legelső percétől.”


Térjünk egy kicsit rá a játékosok állapotára… Tudnak kellőképp koncentráltak maradni és a következő feladatra összpontosítani, hiszen nem lehet egyszerű, hogy ilyen sok fronton kell helyt állniuk gyors egymásutánban?
Ambros Martin: „Igen, így igaz, nagyon nehéz helyzet ez… A legtöbb játékosunk menetrendjében bajnokságok, mérkőzések sora szerepel egy-egy szezonban, pihenő- és kiadósabb feltöltődésre használható idő nélkül. Az előző szezon végi FinalFourt hamarosan követték az olimpiai játékok, majd ismét kezdetét vette az új szezon, év végén az Európa-bajnokság, s most már a 2016/2017-es szezon második felénél járunk. Ebben az értelemben nagyon is elégedettek lehetünk a játékosainkkal, elnézve, hogy milyen elszántsággal játszanak, milyen lelkesedés mutatnak minden egyes mérkőzésen, játékukból kiérezhető az izgatottság.”


A Győri Audi ETO KC vezetőedzője mellett faggattuka hétvégi összecsapással kapcsolatos várakozásairól Jana Knedlikovát is, a győriek kiváló jobbszélsőjét.
Jana Knedlikova: „Teljesen más játékra számítok, mint ami hazai pályán volt, hiszen minden mérkőzés különböző. Nem az elmúlt, hazai pályán vívott meccs kell, hogy a fejünkben járjon, akkor és ott a csapat megmutatta az erejét, ami a végeredményben is látszik. Egy olyan hazai mérkőzésről beszélhetünk, amit a Ljubljana elveszített a Bajnokok Ligájában, mi azonban győzni indulunk a hétvégén.”

A mérkőzés élő közvetítése február 25-én (szombaton), 19 órától a sport1 TV-n követhető nyomon.
A meccset a Fabian Baumgart – Sascha Wild német játékvezető páros dirigálja.


Szurkoljunk együtt a Győri Audi ETO KC győzelméért!
Hajrá ETO! Hajrá Győr!