A győriek védekezéssel kezdtek a TIPPMIX EHF FINAL4 döntőjében, a következő sorral: Görbicz, Groot, Amorim, Broch, Tomori és Bódi, a kapuban Grimsbö. Radicevic a mérkőzés első góljának szerzője, Groot lerohanásból válaszolt (1-1). Görbicz is megszerezte első gólját balszélről, majd Lekic és Lazovic következett (2-3). Görbicz balszélről egyenlített, Broch majd egy újabb Görbicz-találattal kettővel vezet a Győr. Penezic góljára Amorim válaszolt (6-4). A mérkőzés első büntetőjét Mavsar értékesítette Kiss ellen, majd Lacrabere és Groot gyors egymásutánban talált be (7-6). Radicevic találatával döntetlen az állás a mérkőzés 11. percében, Groot azonban gyönyörű testcselt követően harmadik gólját szerezte – a Vardar időt kért. Lacrabere találatára Görbicz válaszolt balszélről, majd Penezic passzívnál kilőtte a bal felsőt (9-9). Bódi is bemutatkozott jobbszélről, majd Althaus találatát követően Lacrabere Groot-tal szembeni szabálytalankodásáért a kispadra kényszerült két percre. Mörk büntetőt harcolt ki, Görbicz könyörtelenül bevágta (11-10). Mörk átlövés-gólját Broch lerohanásból szerzett gólja követte – háromgólos győri előny tíz perccel a félidei szünet előtt (13-10). Az első győri kétperces kiállítást Amorim kapta a mérkőzés 23. percében. Althaus visszarántotta Mörköt, így megszerezte csapata második kétperces kiállítását – majd Mörk ziccerből be is talált, négygólos győri vezetés négy perccel az első játékrész vége előtt (14-10). Tomori kétperces kiállítást kapott védekezésben elkövetett szabálytalankodásért, Herrem húzást követően szélről talált be (14-11). Penezic átlövésből talált be, majd néhány gól nélküli támadást követően Ambros Martin időt kért szűk egy perccel a félidőt jelző sípszó előtt, 14-12-es állásnál. Remekül kidolgozott támadást és okos labdajáratást követően Knedlikova is betalált (15-12). A Vardar időntúli szabaddobásából nem született több gól, Grimsbö hárított – a félidei eredmény így 15-12 a Győri Audi ETO KC javára.
Félidei eredmény: 15-12

Amorim góljával indult a második félidő, Althaus beállóból válaszolt (16-13). Althaus kétperces kiállítást kapott – másodszorra a mérkőzésen – Groot-ot rántotta le a félpályán. Büntetőhöz érkezik Mavsar – Grimsbö okosan kivárt és gyönyörű védést mutatott be, maradt a 16-13-as állás. Radicevic befutott a győri falba és megszerezte harmadik gólját a mérkőzésen, Mörk gyönyörű átlövés-góllal válaszolt (17-14). Amorim kétperces kiállítást – a játékvezetők megítélése szerint szándékosan ért lábbal a labdába, Herrem szélről szépített (17-15). Tomori, Lacrabere és egy újabb Tomori találat következett (19-16). Herrem labdát halászott, Radicevic végig vitte és be is talált Grimsbö kapujába – kétgólos győri vezetésnél Ambros Martin időt kért. Néhány gyönyörű Grimsbö-hárítást követően Bódi kipattanóból a rövid felsőbe bombáz (20-17). Broch eladott labdáját Lekic bosszulta meg, majd Elghaoui kétperces kiállítást kapott Althaus-zal szembeni szabálytalankodásáért. Penezic átlövés-góljával egyre zárkózott a Vardar, Groot beverekedte magát a hatosig és megszerezte negyedik találatát (21-19). Penezic büntetőt harcolt ki, Lacrabere belőtte (21-20). Mörk passzából Groot már ötnél jár – időt kért a Vardar (22-20). Althaus találatára Amorim betörésből válaszolt, majd ismét Althaus volt eredményes (23-22). Mörk negyedik góljával kétgólos a győri előny kilenc perccel a mérkőzés vége előtt. Althaus egymás után kétszer eredményes – döntetlen az állás (24-24). Covic kétperces kiállítást kapott Broch ellen bemutatott szabálytalan védekezéséért, majd Groot-ot is kiküldték a játékvezetők Penezic-csel szembeni védekezéséért. Tomori góljára Lekic válaszolt, Görbicz büntetőt értékesített (26-25). Penezic kétperces kiállítást kapott Mörk-kel szembeni szabálytalankodásért – egy perccel a vége előtt időt kért a Vardar. Mavsar szélről betalált, Ambros Martin időt kért. 
A rendes játékidőben nem született több találat, végeredmény: 26-26
Hosszabbítás következik. 

Hosszabbítás:
Mörk átlövés-bombagóljával indult a hosszabbítás, Görbicz labdát szerzett – Groot futtából könyörtelenül bevágta (28-26). Groot büntetőt harcolt ki, Görbicz értékesítette – háromgólos győri vezetés (29-26). Mavsar szélről szépített, Lekic hatalmas erejű alsó lövésével egyre faragta a Vardar hátrányát (29-28).

Knedlikova második góljával kettőre növelte előnyét a Győr, Broch kétperces kiállítást kapott Lekic elleni védekezéséért – Lacrabere hetest értékesített (30-29). Mörk gyönyörű csellel megverte védőjét és hatalmas bombagólt lőtt egy perccel a hosszabbítás vége előtt (31-29). Lacrabere újabb büntetőt értékesített, a mérkőzésen azonban már több gól nem született – BAJNOK A GYŐRI AUDI ETO KC!!!!!!
 

Ambros Martin: „Szeretnék először is gratulálni a csapatomnak, és természetesen a Vardarnak is. remekül játszottak nem csak ma, hanem tegnap is. A hosszabbítás alkalmával természetesen eszembe jutott a tavalyi év döntője, de csak arra koncentráltam, mi van előttünk, mi vár ránk most, az adott pillanatban. Újra megcsináltuk, nagyon boldog vagyok.”

Nycke Groot: „Tudtuk, hogy kemény lesz, de nagyon jól felkészültünk és nagyon boldog vagyok, hogy meg is tudtuk valósítani az elképzeléseinket és így végződött a döntő.”

Irina Dibirova: „Köszönjük az EHF-nek a remek szervezést, a hangulat és a szurkolók fantasztikusak voltak. Szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez, és szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen nagyon nehéz szezonon vagyunk túl. Nagyon nehéz helyzet, ha edzőcserére kerül sor a szezon közben, de nagyon büszke vagyok rájuk és köszönünk minden támogatást a szurkolóink részéről.”

Anja Althaus: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek, hihetetlen mérkőzés volt ez a női kézilabda történelmében. Nagyon boldog vagyok, hogy játszhattam a döntőben, nagyon kemény volt, de harcoltunk és nagyon büszke vagyok a csapatomra. Úgy gondolom,emelt fővel távozhatunk, köszönjük szépen a szurkolóinknak a támogatást!”