Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) Végrehajtó Bizottsága meghozta döntését a 2017/2018-as Női EHF Bajnokok Ligája résztvevő csapatait illetően. 14 csapat közvetlenül a csoportmérkőzések szakaszában kapcsolódik be a versenysorozatba, míg nyolc együttes kvalifikációs összecsapást vív a fennmaradó két hely megszerzéséért.

A csapatokról röviden: öt korábbi bajnok – a Győri Audi ETO KC (HUN), Buducnost Podgorica (MNE), Larvik HK (NOR), CSM Bucuresti (ROU) és RK Krim Mercator (SLO) – már biztosan képviselteti magát a csoportmérkőzéseken, azonban négy „újoncot” is köszönthetünk a Nykøbing FH (DEN), SG BBM Bietigheim (GER), Vistal Gdynia (POL) és Brest Bretagne HB (FRA) személyében.
A csoportmérkőzések első fordulójára 2017. október 6-8. között kerül sor.

A verseny lebonyolítása
A játékrendszer a már jól ismert, a 2014/2015-ös szezon előtt bevezetett szisztémája szerint egy kvalifikációs körre kerül sor a csoportmérkőzéseket megelőzően – ahol nyolcból két csapat kerül ki győztesen és szerez ezáltal indulási jogot a csoportviadalokon –, a középdöntő mezőnye pedig már 12 együttesre redukálódik (két hat fős csoport alakul ki).
A középdöntős összecsapások végeztével a csoportok első négy helyezettje, azaz összesen nyolc együttes jut a negyeddöntőbe, ahol már az egyenes kieséses szakasz dönt az EHF FINAL4 összetételéről.

Sorsolás
A sorsolási alapelvek hamarosan, várhatóan a hét elején nyilvánosságra kerülnek.
A kvalifikáció összecsapásainak párosításait 2017. június 29-én (csütörtök) 11 órától, az EHF bécsi székhelyén sorsolják ki, míg a csoportmérkőzésekről 2017. június 30-án (péntek) Ljubljanában születik döntés.

Nem maradt más hátra, lássuk a 2017/2018-as Bajnokok Ligája mezőnyét!
A csoportmérkőzések résztvevői:
Győri Audi ETO KC (HUN)
Buducnost (MNE)
HC Vardar (MKD)
CSM Bucuresti (ROU)
Larvik HK (NOR)
Rostov-Don (RUS)
Nykøbing FH (DEN)
Metz Handball (FRA)
SG BBM Bietigheim (GER)
RK Krim Mercator (SLO)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
FC Midtjylland (DEN)
Vistal Gdynia (POL)
Brest Bretagne (FRA)
Kvalifikált csapat 1
Kvalifikált csapat 2

A kvalifikáción résztvevő csapatok (8):
Höörs HK H65 (SWE)
HC Podravka Vegeta (CRO)
Hypo Niederösterreich (AUT)
Kastamonu Belediyesi (TUR)
HC Gomel (BLR)
BM Atletico Guardes (ESP)
Vipers Kristiansand (NOR)
Thüringer HC (GER)