„Csoportelsőként jutottunk a középdöntőbe, ahol két nagyon nehéz meccs várt ránk. Tudtuk, hogy ezek közül az egyiket mindenképpen meg kell nyernünk ahhoz, hogy a legjobb négybe kerülhessünk – kedden az oroszok, szerdán a norvégok ellen léptünk pályára, szerencsére mindkét alkalommal győztesként kerültünk ki a párharcból. Úgy érzem, nagyon együtt van a csapatunk a pályán és a pályán kívül is. Elszántak vagyunk, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.” – nyilatkozta Fodor Csenge, aki a románok és a norvégok ellen kettő, míg Hollandia és Svédország kiválóságai ellen egy-egy találatot szerzett.

Csenge és Bogi, a szlovéniai korosztályos kontinensviadalon való részvételük miatt nem tartottak a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatával a napokban zajló külföldi edzőtáborba, augusztus második hetében azonban Győrben már csatlakoznak a zöld-fehérekhez.
Bogi számára már ismerős a terep, a felnőtt csapat légköre, az elmúlt szezonban ugyanis Ambros Martin vezetőedző számos NB I-es mérkőzésen bizalmat szavazott a tehetséges kapusnak, aki rendre élt is a lehetőséggel.
Csenge újoncként izgatottan várja az új kihívásokat, melyeket a rábaparti klub tartogat számára: „Az EB után csatlakozom az új csapatomhoz, amit már izgatottan várok. Igaz, nem tudtam elkezdeni az alapozást a lányokkal, de így is remélem, hogy a gyors beilleszkedéssel nem lesz probléma. Mindent meg fogok tenni azért, hogy számíthassanak rám és azért is, hogy hasznos tagja lehessek az ETO-nak.” – nyilatkozta kérdésünkre.

A junior válogatott magabiztos menetelésének köszönhetően csoportelsőként jutott a legjobb négy közé az U19-es kontinensviadalon, a döntőbe jutástól mindössze egy győzelem választja el a magyar lányokat – ehhez a pénteki (2017. augusztus 4.) elődöntőben Franciaország együttesét kell legyőzniük.

További sikeres szereplést kívánunk a magyar junior válogatottnak!