A magyar lányok a középdöntős találkozók eredményei alapján csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé, az elődöntőben azonban ötgólos vereséget szenvedtek a franciáktól, így a döntő álma már pénteken szertefoszlott. Az éremszerzés lehetősége még elérhető közelségben maradt, ehhez augusztus 6-án (vasárnap) Dánia korosztályos válogatottjával kellett szembenézniük Hajdu János szövetségi kapitány tanítványainak. A találkozó végül szoros csatában a dánok kétgólos győzelmével zárult, a mieink így az előkelő negyedik hellyel tértek haza a kontinensviadalról.

Klubunk képviseletében a junior válogatott kapusát, Binó Boglárkát szólaltattuk meg a bronzmérkőzést követően:
„Nagyon szoros meccs volt, erős kezdés után a dánok fordítottak. A következő szakaszban futottunk az eredmény után, de a végét sikerült szorossá tenni. Én, személy szerint nagyon jól éreztem magam, a csapat nagyon jól összekovácsolódott az elmúlt öt hét alatt, - ezalatt a 10 nap alatt pedig kimagaslóan jó volt a csapategység! A holland, svéd, orosz, francia és dán meccsen léphettem pályára, amit óriási megtiszteltetésként éltem meg, mivel ez volt az első világversenyem! A minimális cél a négy közé jutás volt, amit egy vereséggel teljesítettünk is, de sajnos utána a francia és a dán csapat is jobbnak bizonyult, így „csak” a negyedik helyet sikerült megszereznünk! Bízom a csapatban és remélem, hogy jövőre a hazai rendezésű világbajnokságon, az otthoni szurkolótábor előtt sikerül minél fényesebb érmet szereznünk! Bízom benne, hogy sikerült méltóképpen képviselni a hazámat és szeretett klubomat, a Győri Audi ETO KC-t.” 

Az Európa-bajnokság kimeneteléről mesélt Pigniczki Krisztina is, az U19-es nemzeti együttes edzője:
„Remek volt a szervezés, a külső körülmények maximálisan adottak voltak a jó szerepléshez. Jó érzés Európa legjobb négy csapata között lenni, de egy kicsit hiányérzetünk van, lehetett volna ebből érem – ezért kicsit csalódottak vagyunk. A bronzmérkőzésen végig a dánok domináltak, s ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseken is tartani tudjuk a lépést nagyon sok jó és klasszis teljesítményre van szükség a csapatban. Összességében gratulálok a lányoknak a negyedik helyhez, keményen megdolgoztak érte!”


Női U19-es Európa-bajnokság, Szlovénia
A 3. helyért:
MAGYARORSZÁG-DÁNIA 26-28 (13-14)
Celje, játékvezetők: Ilieva, Karbeszka (macedónok).
MAGYARORSZÁG: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 2, Fodor 2, Giricz 1, Háfra 9, Hornyák B. 2, Hudák, Klujber 4, Kuti, Márton 1, Pásztor 2, Román 1, Szabó K. 2, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János.
DÁNIA: Sörensen, Miling (kapusok), Andersen, Bendtsen, Berggren Larsen, Dahl 6, Ellebaek 8, Friis 1, Hougaard 1, Jensen, Jörgensen, 8, Lundgren, Nielsen Filtenborg, Olsen 4, Stougaard, Svarre.
Szövetségi edző: Heine Mogensen Eriksen.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Gratulálunk az U19-es válogatott remek szerepléséhez!