1. félidő
A győriek a következő felállásban kezdték a mérkőzést: Görbicz, Oftedal, Amorim, Broch, Mörk és Bódi, a kapuban Kiss.
A mérkőzés első találatát a Krpez Slezak jóvoltából a hazai csapat szerezte, gyors adok-kapok következett – az ötödik percbe lépve háromgólos előnyre tett szert az Érd (4-1). Hamar felébredt azonban a győri együttes; Görbicz büntetőt értékesített, majd Mörk és Oftedal is betalált - a kilencedik perc derekán fordítottak is a vendégek (5-6). Az első játékrész feléhez közeledve kettőre növelte előnyét Ambros Martín csapata. Görbicz könyörtelenül értékesítette csapata büntetőit, Amorim is egyre aktívabban beszállt a gólgyártásba és Althaust is megtalálták társai a falban – hét perccel a félidei szünet előtt négygólos volt a vendégek előny (11-15). A találkozó 24. percében Broch begyűjtötte második kétpercét is, 13-15-nél a győriek vezetőedzője időt kért, hogy ellássa tanácsaival tanítványait. Amorim utolsó pillanatban lerohanásból szerzett góljával négyre (13-17) növelte csapata előnyét a félidőre.
Félidei eredmény: 13-17

2. félidő
Görbicz szélről cunderezett a hazaiak kapujába, ezzel meg is adta a második félidő alaphangulatát, az Érd két gyors góllal válaszolt. Amorim és Bódi villanásaival azonban tartották a lépést a zöld-fehérek – öt perc elteltével 17-21 volt az állás. A második játékrész tizedik percében, 20-22-es állásnál Görbicz büntetőt hibázott – Tóth kihasználva ezt, egyre csökkentette csapata hátrányát. Nagyot hibázott a hazai csapat a félidő feléhez érkezve, érvényben lévő kiállításuk ellenére hat mezőnyjátékossal álltak fel védekezni, ennek köszönhetően kettős emberhátrányba kerültek – a győriek ezt követően négygólos előnyre tettek szert (22-26). Bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt időt kért az érdi vezetőedző, a vendégek viszont megállíthatatlanul meneteltek tovább, tartva a stabil négygólos különbséget (27-31). Görbicz három perccel a lefújás előtt büntetőből kilencedik találatát is megszerezte, Groot lerohanásból pöckölte a kapuba a labdát, ezzel hatra nőtt a vendég előny (27-33). A győriek csapatkapitánya a mérkőzés méltó lezárásaképp ismét számot adott zsenialitásáról, szélről újabb csodagólt lőtt – ezzel kialakult a 27-34-es végeredmény.
Végeredmény: 27-34


Ambros Martín: „Szeretnék gratulálni az Érd csapatának, remek mérkőzést játszottunk az utolsó pillanatig kiélezett játékkal. Ahogy haladt előre a mérkőzés, be tudtuk bizonyítani, hogy jó formában vagyunk. A második félidő elején meg volt a lehetőségünk lezárni a mérkőzést, de ellenfelünk remek kapusteljesítménnyel visszatért a meccsbe, de ezek után a csapatom megmutatta, hogy éles helyzetben is nyugodtak tudnak maradni. Minden jót kívánok az Érdnek a szezon további kihívásaihoz!”

Eduarda Amorim:Úgy gondolom, a legjobb formánkat hoztuk, nagyon kemény, harcos mérkőzés volt. Sokkal értékesebb egy ilyen találkozót lejátszani, elégedett vagyok a csapat teljesítményével, ahogy a nehéz helyzetekben is segítettük egymást – szóval úgy érzem, nagyon jó pillanataink voltak, fizikailag és mentálisan is ellenfelünk felé tudtunk kerekedni, ez volt a kulcs.”

Szabó Edina: „Szeretnék gratulálni az ellenfelünknek és további sok sikert kívánni nekik. Fel kell töltődnünk a hétvégére, amikor is újabb bajnoki mérkőzést játszunk. Ha nem futunk bele olyan hibákba, amik sajnos megtörténtek, igazán szoros meccsre került volna sor. Fizikailag elfogytunk abban, hogy futnunk kellett az eredmény után.”

Andjela Bulatovic: „Én is szeretnék gratulálni a Győrnek, hiszen ők a világ legjobb csapata. Nagyon jól kezdtünk, azonban később idegesebbé váltunk és sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Sokat kell még dolgoznunk, lépésről lépésre haladni minden nap, hogy egyre jobbak legyünk.”