1. félidő:
A győriek a következő felállásban kezdték a mérkőzést: Görbicz, Amorim, Broch, Oftedal, Mörk és Bódi, a kapuban Kiss.
A mérkőzés első találatát Amorim szerezte, majd rögtön utána Bódi is felavatta Bírót a kapuban (0-2). Mörk góljával már háromgólos előnyre tettek szert a vendégek – a fővárosi együttes csupán a hetedik percben, büntetőből tudott szépíteni (1-4), majd Elek Gábor 1-5-nél időt kért. A Fradi egészen a 11. percig csak hétméteresből volt képes gólt szerezni, ezt a sorozatot Kovacsics törte meg (3-5). Az első játékrész feléhez közeledve felzárkóztak a hazaiak (6-6), Amorim átlövés-góljának és Kiss remek védéseinek köszönhetően tíz perccel a félidei szünet előtt az előny a vendégeknél. Pena zsinórban kétszer is betalált büntetőből, azonban Mörk válasza is meg volt – hatalmasat bombázott talpról a felső léc alá (8-9). Háfra átlövésből mutatkozott be és szerezte meg csapata egyenlítő találatát, majd Ambros Martín is élt első időkérési lehetőségével. A 25. percben Háfra megtalálta a rést a győri védőfalon, s a mérkőzésen először az FTC együttese javára fordult az állás (10-9). Görbicz gyorsan egyenlített, majd Oftedal és Pena találatával maradt a 11-11-es döntetlen a félidőben.
Félidei eredmény: 11-11

2. félidő:
Háfra és Márton találatával a második félidő elején gyorsan kettőre növelte előnyét az FTC együttese, Broch beállóból válaszolt (13-12). Kovacsics és Faluvégi újabb góljaival először nőtt háromra a különbség a hazaiak javára, amikor is büntetőhöz jutottak Elek Gábor tanítványai – Pena négyre növelte előnyüket (16-12). Hullámvölgybe került a győri csapat, ziccerek sorát és büntetőt is rontottak. Snelder beállóból szerzett góljára Amorim, Pena büntetőjére Puhalák válaszolt (19-15). Görbicz Anita és Bíró Blanka a 41. percben a labdáért vívott küzdelemben összeütköztek, ápolásra szorultak a játéktéren, így három támadás erejéig mindkét játékost nélkülöznie kellett csapatának. Oftedal és Mörk góljainak köszönhetően 19-17-re módosult az állás – Elek Gábor időt kért. Kovacsics elkapta a fonalat, a vendégek viszont nehezen tudták gólra váltani helyzeteiket. Tíz perccel a mérkőzés lefújása előtt Oftedal kettőre, majd Görbicz büntetőből egyre faragta csapata hátrányát (21-20). Puhalák az 53. percben egyenlített, majd a fővárosiak vezetőedzője utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. Kovacsics nyolcadik gólját szerezte, Broch büntetőt harcolt ki, amit Görbicz értékesített is (22-22). Pena találatát követően a Broch-Jovanovic páros két percre a kispadra kényszerült, a győriek eladott labdájából Snelder a saját kilenceséről lőhetett a vendégek kapujába. Bő egy perccel a mérkőzés vége előtt kétgólos előny (26-24) az FTC csapatánál, Ambros Martín időt kért. Schatzl góljára Oftedal válaszolt az utolsó másodpercekben, így kialakult a 27-25-ös végeredmény.
Végeredmény: 27-25


Ambros Martín: „Először is szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak a győzelemhez és a remek mérkőzéshez. Tudjuk mindannyian, hogy nem könnyű ebben a környezetben játszani, s úgy gondolom, a mérkőzés kulcsa a második félidő első 5 perce volt, ahol megadtuk azt az érzést a hazai csapatnak, hogy megnyerhetik a meccset. Egy ilyen eset után nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, sok kis dolog volt, ami ilyen magas hőfokú, szoros mérkőzésen eldöntheti a mérkőzés végkimenetelét. Nincs időnk keseregni, jövő héten fontos mérkőzésünk lesz a Bajnokok Ligájában – elégedett vagyok a csapatom teljesítményével és sok sikert kívánok a Ferencvárosnak."

Yvette Broch: „Szeretnék én is gratulálni a Ferencvárosnak. Jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos nem tudtuk végig azt a játékot tartani. Ellenfelünk okosan játszott, s nem tudtunk olyat mutatni, amivel megfordíthattuk volna az eredményt.”

Elek Gábor: „Nagy hőstettnek gondolom ezt a mai győzelmet, s egyet értek abban, hogy a második félidő első öt perce kulcsfontosságú volt. Ami nagy pozitívum, hogy a saját nevelésű fiataljaink is remekül teljesítettek és örülök annak, hogy az elmúlt hetek gyengébb védekezései után ma összeállt a védekezésünk, és mindenki kihozta magából a maximumot. További sok sikert kívánok az ETO-nak!”

Kovacsics Anikó: „Nagyon boldog vagyok, extázisban játszottunk. Igaz, a kezdés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de összeszedtük magunkat és igazi csapatként játszottunk, mindenki hozzá tudott tenni. Amikor elmentünk öt góllal, éreztük, hogy ez meglehet, s ez a fergeteges hangulat csak tetézte a győzelmet.”