Serdülő válogatott kiválasztó
A Magyar Kézilabda Szövetség Kiválasztásért felelős Munkacsoportja 2017 novemberében hozzálátott a 2004/2005-ös korosztály tehetségeinek felméréséhez, akik kemény munkával a serdülő nemzeti válogatott tagjaivá válhatnak.

A kiválasztási folyamat több lépcsőből áll – elsőként a sportszervezetek tettek javaslatot a megyei szintű kiválasztáson résztvevőkre a sportolók megnevezésével, majd 2018 tavaszán szűkített létszámmal régiós felmérésre kerül sor. A játékosok, akik a régióválogatón is bizonyítani tudják rátermettségüket, jó eséllyel a válogatott tagjai közé kerülhetnek.



A 2017. november 21-én (kedden) az Audi Aréna Győrben megrendezett kiválasztáson a Győri Audi ETO KC képviseletében Kun Attila tanítványai vettek részt, akik izgatottan várták, hogy megmutathassák, mit tudnak.
„A serdülő korosztály kiválasztásán 19-en vettek részt az ETO kötelékéből, akik mind nagyon ügyesen szerepeltek. Készültünk előzetesen a felmérésre, hiszen a gyakorlatsor mindenki számára elérhető volt a Magyar Kézilabda Szövetség oldalán. A játékosok nagy izgalommal várták a megmérettetést, a szakmai grémiumnak pedig az volt az észrevétele, hogy antropometriailag is megfelelő és a játékban is nagyon ügyes, képzett játékosokat láttak. Kézilabdásaink nagy várakozással tekintenek a régiós kiválasztásra.” – nyilatkozta a lányok edzője, Kun Attila.
 

Akadémiai kiválasztó
A hét második felében, 2017. november 23-án (csütörtökön) a Győri Audi ETO KC és a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziummal közösen akadémiai kiválasztót rendezett.



A délben kezdődő edzésen közel 40 játékos tette próbára magát, miután Róth Kálmán, a győri együttes utánpótlás szakmai igazgatója ismertette velük a programot, és felvételi eljárás menetét, majd a tréninget követően felvételi tájékoztatóra is sor került.