A versenysorozat eddigi hat mérkőzésének mérlege öt győzelmet és egy szoros csatában, idegenben elszenvedett vereséget hozott a zöld-fehérek számára. A BL őszi időszakát 153 szerzett góllal – mérkőzésenként átlagban több mint 25 góllal – zárták a zöld-fehérek, 126 kapott gól ellenében, mely összecsapásonként átlagosan 21 találatot jelent. (A kapott gólok számát tekintve a győri együttes dicsekedhet a „győztesnek” járó címmel, ugyanis a csoportkörös ellenfeleik az ő kapujukat tudták legkevesebb alkalommal bevenni.)



A hazai góllövő-lista élén Nora Mörk végzett 33 találattal – előkelő helyének megszerzéséhez jelentősen hozzájárult az FC Midtjylland ellen idegenben szerzett 13 gólja, melyek rendre klasszis megoldásokból (még szélről is!) születtek. A dobogóra felért még a csapatkapitány, Görbicz Anita és Eduarda Amorim holtversenyben, 21-21 találattal, majd Stine Oftedal szorosan mögöttük 20 góllal végzett.

A legkeményebb védőmunkát Yvette Broch-tól láthattuk a statisztikai adatok alapján, már ami a kétperces kiállítások számát illeti, ugyanis játékosunk hat mérkőzés alatt hatszor érdemelte ki a játékvezetők erre a büntetésre vonatkozó ítéletét. Amorim és Görbicz itt is bezsebelték a dobogós helyezéseket, 3-3 alkalommal kényszerültek a kispadra a csoportkör találkozóin.

A gólszerzést tekintve kiegyensúlyozottnak mondhatjuk a csapat teljesítményét, ugyanis nem jelentkezik túl nagy differencia a legtöbb (27) és a legkevesebb (22), valamint az átlagban (25,5=26) szerzett találatok száma között.

A kapott gólok viszonylatában fontos kiemelni, hogy két alkalommal sikerült húsz gól alatt tartani ellenfelünket. Érdekesség továbbá, hogy az FC Midtjylland egy személyben az a csapat, amely egyben a legkevesebb (16) és a legtöbb (24) ellenünk szerzett góllal büszkélkedhet – ennek ellenére egyik alkalommal – sem idegenben, sem hazai pályán – sem tudtak győztesen távozni a párharcból.
A lőtt gólok táblázatához egy pillantásra visszatérve könnyedén leolvashatjuk a tendenciát, miszerint adott ellenfeleikkel szemben – egy kivétellel, a Rostov-Don elleni oda-visszavágó esetében nem igaz az állítás – ugyanannyi találatot szereztek Ambros Martín tanítványai. Megállapíthatjuk tehát, hogy a csoportkörös dán és francia ellenfeleikkel szemben képesek voltak a győri lányok stabil gólszámot produkálni, függetlenül attól, hogy idegenben vagy hazai pályán kellett helyt állniuk. Ellenfeleik tekintetében az a feltevés is beigazolódott, hogy a „hazai pálya ereje” jócskán lendített a gólgyártásra vonatkozó teljesítményükön, hiszen míg a Midtjylland hazai közönsége előtt háromra fel tudott zárkózni a címvédő győriek ellen a csoportkör visszavágóján, addig a Brest háromgólos vereségét a zöld-fehér szurkolótábor előtt kilencre növelte a záró fordulón.

A Rostov-Don együttese az egyetlen „kakukktojás” a csoportban, melyre nem húzhatjuk rá a fent említett szabályszerűséget: győriek az idegenbeli egygólos vereségüket – mely a csoportkörben elszenvedett egyetlen vereségük – hazai pályán kétgólos győzelemmel bosszulták meg.


A zöld-fehérek javára megítélt hétméteresek értékesítésének eredményessége 72%-ot mutat, mely remek mutatónak tekinthető, hiszen „csak” minden harmadik büntető maradt ki.

A fiatal játékosok bevethetőségével kapcsolatban fontos kiemelni, hogy hármuk – Afentaler Sára, Fodor Csenge és Pál Tamara – neve mellett BL-ben szerzett találatot is jegyezhetünk, mely mindenképp pozitívum, hiszen ha alkalmuk nyílik bizonyítani, rendre élnek is a lehetőséggel.

A világbajnoki megmérettetések után és a szusszanásnyi karácsonyi szünetet követően a magyar bajnokság kihívásai várnak a győri lányokra, majd hamarosan ismét a BL-mérkőzéseké a főszerep!


A zöld-fehérek az alábbi időpontokban mérettetik meg magukat a középdöntőben:

1. forduló: 2018.01.26. péntek 19:30 (helyi idő szerint: 20:30)
CSM Bucuresti – Győri Audi ETO KC

2. forduló: 2018.02.05. hétfő 19:00
Győri Audi ETO KC – NFH Nykobing Falster

3. forduló: 2018.02.10. szombat 19:00
RK Krim Ljubljana – Győri Audi ETO KC

4. forduló: 2018.02.26. hétfő 19:00
Győri Audi ETO KC – CSM Bucuresti

5. forduló: 2018.03.03. szombategyeztetés alatt
NFH Nykobing Falster – Győri Audi ETO KC

6. forduló: 2018.03.10. szombat 17:30
Győri Audi ETO KC – RK Krim Ljubljana

A csapatnak további sok sikert, lelkes szurkolótáborunknak pedig kitartó szurkolást kívánunk!