Kiss Éva, a Győri Audi ETO KC hálóőre a Kecskemét elleni bajnoki forduló hetében hárítást követően rosszul ért talajt, így rövid kényszerpihenőre szorul.
„Évi térde már sérült volt korábban, tizenkét évvel ezelőtt keresztszalag-pótláson esett át, mely után száz százalékban felépült. Jelen pillanatban nincs szalag- vagy csontsérülése. A rándulás során a térdízületi rész külső-hátsó elemei húzódtak meg, feltételezhető kisebb meniszkusz-sérülés, azonban az eddigi vizsgálatok alapján nincs szükség műtéti beavatkozásra. A játékos kezelését megkezdtük, pihentetés javasolt – visszatérésére körülbelül 2-3 hét múlva számíthatunk.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.


1. félidő
Remekül kezdték a vendégek az első félidőt – győri oldalon Broch dupláját a sérüléséből visszatérő Tomori gólja követte, majd Bódi, Görbicz, Oftedal és Groot is csatlakozott a zöld-fehérek gólgyártásához. A 15. percre már hétgólos (4-11) előnyre tett szert Ambros Martín csapata. Gulyás, Szabó és Siska találataival tartották a lépést a kecskemétiek. Mörk büntetőt értékesített, majd tíz perccel a félidei szünet előtt Fodor is betalált (7-15). A találkozó 28. percébe lépve Broch már öt gólnál járt – végül hétgólos előny tudatában várhatták a második játékrészt a győriek.
Félidei eredmény: 10-17
 

2. félidő
Fej-fej melletti küzdelmet hozott a második félidő, a hazai csapat rendre válaszolni tudott a címvédők találataira. Broch ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, majd Tomori, Amorim és Puhalák jóvoltából is születtek győri gólok. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Nikolayenko hatra faragta csapata hátrányát, majd a fiatal átlövő, Afentaler Sára triplájával kilencre nőtt a különbség a zöld-fehérek javára (21-30). A találkozó utolsó perce már csak egy hazai szépítő gólt hozott, így nyolcgólos győri győzelemmel zárult a mérkőzés. 
Végeredmény: 22-30


Ambros Martín helyett Danyi Gábor edző nyilatkozott, vezetőedzőnk betegen meccselt, így nem tudta vállalni a nyilatkozatot.
Danyi Gábor: "Gratulálok a Kecskemét csapatának, okos játékot játszottak, mi pedig egy világverseny után vagyunk, gyakorlatilag másfél közös edzés után. A mérkőzés jó hírverés volt a kézilabdának, megyünk tovább az úton, januárban nagy menetelés vár ránk." 

Tomori Zsuzsanna: "Én is gratulálok a hazai csapatnak, igazán remek hangulat volt a csarnokban. Mindkét csapat kiadta a maximumot magából ma. Két-három hét kemény munka vár ránk, hiszen egy hónap múlva BL meccsünk lesz."

Marozsán György: "Köszönöm a gratulációt, örülök hogy végig küzdöttünk és hajtottunk egy remek ellenfél ellen, s ha így haladunk tovább az mindenképp jót jelent számunkra a jövőben."