A zöld-fehérek aktuális ellenfele, a Fehérvár együttese az NB I középmezőnyében foglal helyet, s jó néhány szoros csatát tudhat ez idáig maga mögött – a Kisvárda és a Vác együttese ellen egy góllal maradtak alul, míg a Budaörssel és az MTK-val ikszeltek, ám a Békéscsaba és az újonc Vasas elleni találkozókról nagyarányú győzelemmel távoztak.


A sportújságírók által odaítélt rangos sportszakmai elismerés, az év csapata díj elnyerését követően Ambros Martín vezetőedzőt kérdeztük a következő mérkőzésről.
„Nincs sok időnk az ünneplésre, hiszen az elkövetkezendő két hétben öt mérkőzés vár ránk. Tulajdonképpen most kezdődik a bajnokság második szakasza. A mögöttünk lévő VB-ről visszatérő játékosok még fáradtak, úgy érzem, nekik időre lenne még szükségük, hogy a bajnokság diktálta ritmust felvegyék. Kondicionálisan is fejlődnünk szükséges, hogy elérjük céljainkat, de keményen dolgozunk, és az elmúlt két mérkőzésen láttam a fejlődést, ami jó jel, mert szombaton biztosan nehéz dolgunk lesz Fehérváron. A sérültjeink is szép lassan visszatérnek; Zsuzsi, Jana már korábban pályára léptek, és remélem, Anne Mette most bekapcsolódik a játékba. Évi egyelőre még lábadozik, állapota fokozatosan javul, az edzéseken már ott van.”

Az Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC találkozó 2018. január 13-án (szombaton) 17 órakor, a Paska Dániel–Vastag Sámuel játékvezető-páros irányítása mellett veszi kezdetét.
Helyszín: KÖFÉM Sportcsarnok, Székesfehérvár

A mérkőzés alakulása írásos tudósítás formájában az MKSZ honlapján nyomon követhető. 

Hajrá ETO! Hajrá Győr!

A szombati találkozóval kapcsolatos várakozásairól Ambros Martín nyilatkozott: