1. félidő
A zöld-fehérek a Puhalák, Hansen, Groot, Broch, Tomori, Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Kiss biztosította a védőfalat. A találkozó első gólját a vendégek játékosa, Termány szerezte, Mörk büntetőből gyorsan egyenlített, Bódi lerohanásgóljának köszönhetően pedig már a hazaiaké volt az előny (2-1). Robogott tovább a győri gépezet, a nyolcadik percben Groot találatával 5-2 volt az állás, majd Broch és Knedlikova is beszállt a gólgyártásba 2-2 találattal. Mörk ezidáig hiba nélkül értékesítette csapata hétmétereseit, így az első félidő feléhez érkezve hatra növelte előnyét az ETO (10-4). Termány és Karnik jóvoltából faragott hátrányán a fővárosi együttes, majd Mörk zsinórban kétszer ismét eredményes volt büntetőből. Gorilska, Bódi, ismét Gorilska majd Groot talált be. Karnik góljára Bódi válaszolt szélről, így 15-9-es állással léptünk be az első játékrész utolsó percébe. A vendégek még egy egész pályás lövéssel próbálkoztak, a szünetig azonban már újabb gól nem született.
Félidei eredmény: 15-9

2. félidő
A második félidő első találatát Fodor szélről, kiszorított helyzetből szerezte, ezt követően Mörk neve mellé jegyezhettünk fel zsinórban két gólt (18-9) – kilencre növelte előnyét a győri együttes. Ambros Martín csapata 7:6 elleni támadójátékra váltott az első félidő végéhez hasonlóan, hibáikat Dakos és Kovács kihasználva saját térfelükről lőhettek a hazaiak üres kapujába. A kétperces győri gólcsendet Broch törte meg, majd Tóth és Bódi is betalált 20-13-ra módosítva ezzel az állást. A mérkőzés első kétperce a 39. percben került kiosztásra, az MTK-ból Termány kényszerült a kispadra. Slakta, Tomori, Hansen és ismét Tomori az újabb gólok gazdái (23-14). Bő tíz perccel a mérkőzés lefújása előtt tizenkettőre nőtt a hazai csapat előnye, Hansen betörésből szerzett találatával még tovább tudta fokozni (28-15). A találkozó végéhez közeledve bátran fiatalított Ambros Martín – Pál, Varga, Afentaler és Szilovics is a pályán. Az utolsó két percet emberhátrányban töltötték a zöld-fehérek Mörk kiállítását követően, a vendégek hibátlanul értékesítették a javukra megítélt hétmétereseket – 30-20-as végeredménnyel búcsúztunk a mérkőzéstől.
Végeredmény: 30-20

Hivatalos nézőszám: 3246 fő


Golovin Vlagyimir: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez, örülünk a tízgólos különbségnek, és annak is, hogy nem estünk szét, amikor a hazai együttes ellépett tizenkettőre. Készültünk a Győr nyitott védekezése ellen, voltak jó helyzeteink és sikerült megvalósítanunk a tervezett taktikát.”

Blazsek Alexandra: „Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaphattam a mai mérkőzésen. Igaz, nagyon fiatal vagyok, de mindent megteszek azért, hogy minél többet játszhassak és segíthessem a csapatot. Örülök, hogy sikerült ma igazi csapatként szerepelnünk a Győr ellen.”

Ambros Martín: „Először is szeretnék gratulálni az MTK csapatának, nagyon komoly ellenállást fejtettek ki védekezésben és támadásban is ellenünk. Számunkra egy nagyon hasznos mérkőzés volt a mai egy ilyen remek ellenféllel szemben. Elég sok a mérkőzés ebben a periódusban és sérülésekkel is küzdünk, éppen ezért örülök, hogy tudtunk ma gyakorolni és olyan dolgokat is végre tudtunk hajtani, amikre az edzésen nincs lehetőség. Elégedett vagyok az eredményt illetően, nagyon jó volt látni, hogy annak ellenére, hogy nem játszottunk csúcsformában, világossá vált, hogy mik azok a részei a játékunknak, amiken még dolgoznunk kell.”

Anne Mette Hansen: „Nagyon örültem, hogy ilyen hosszú idő után újra ilyen remek hangulatban, fantasztikus szurkolóink előtt játszhattam. Jó érzés volt pályára lépni, a térdem is stabilnak éreztem. A továbbiakban is igazi csapatként kell küzdenünk, hiszen közeledik a BL-középdöntő, sok feladat vár még ránk.”