Rekordgyorsasággal kellett új balkezes átlövő után néznie csapatunknak Nora Mörk sajnálatos sérülése miatt. Az idei szezonban Bajnokok Ligájában résztvevő csapatból továbbra sem jöhetett számításba átigazolás, ám még az is csökkentette a számításba jövő játékosok listáját, hogy az EHF Bajnokok Ligája szabályzata alapján csak olyan sportolót lehetett igazolni, aki nem játszott tétmérkőzést klubcsapatában 2018. január 31-et követően.

Szerencsére ennek a két feltételnek klubunk elsőszámú kiszemeltje megfelelt, ezért tárgyalásokat kezdtünk az ÉRD gárdájával Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről.

„Szeretném megköszönni az ÉRD vezetésének, külön Tekauer Norbert elnök úrnak és Szabó Edina vezetőedzőnek, hogy pozitívan álltak hozzá ehhez a kérdéshez, amely a magyar női klubkézilabdázás szempontjából rendkívül fontos. A mai napon sikerült tárgyalnunk és meg is egyeznünk Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről a szezon hátralévő részére. A játékos már ma csatlakozik hozzánk. Sajnos a BL-ben csak a negyeddöntőktől kezdve számíthatunk rá, de a bajnokságban a következő meccsen, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón már pályára is léphet.” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba a klub elnöke.

Az ÉRD elnöke, Tekauer Norbert elismerte, hogy nehéz döntést kellett meghozniuk: ”Részünkről kemény döntés volt, amelyet gyorsan kellett meghoznunk, mert az adott szituáció ezt követelte meg. Reméljük, hogy ezzel segíteni tudunk abban, hogy a Győr elérje a céljait, bejusson a budapesti Final4-ba, és az idei szezonban is el tudja hódítani a BL trófeát.”

„Megtiszteltetés, hogy felmerült a nevem Győrben. Ezúton kívánok Nora Mörknek mielőbbi felépülést. Ez egy nagy lehetőség számomra, mindent megteszek, hogy a szezonban a csapat segítségére legyek a célok elérésében.” – nyilatkozta Mireya Gonzalez Alvarez a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Mireya Gonzalez Alvarez 26 éves spanyol állampolgár. A 2015/16-os szezon óta szerepel az ÉRD csapatában a magyar bajnokságban. Korábban a francia Mios-Biganos és a spanyol Alcobendas gárdáiban szerepelt.

Köszönjük a fotót a handballerd.hu-nak!