Az FTC ellen vívott végletekig kiélezett összecsapás és az azt követő hetespárbaj győzteseként jutottak a győri lányok a Magyar Kupa döntőjébe, ahol az Érd együttese ellen kellett bizonyítaniuk. Fej-fej melletti első félidőt követően nem sokban változott a játék képe, a mérkőzés végéhez közeledve a döntő pillanatokban mellettünk volt a szerencse, igazi csapatmunka eredménye, hogy ismét a Győri Audi ETO KC a KUPAGYŐZTES! Mindemellett, SPORTTÖRTÉNELMET írtak a Rába-parti zöld-fehérek, ugyanis előttük még egyik csapatnak sem sikerült 13(!!)-szor elhódítani a Magyar Kupát!
Végeredmény: 27-23

A mérkőzés kezdete előtt átadásra került „Az év női felnőtt kézilabdázója” díj, mellyel Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke csapatkapitányunkat, Görbicz Anitát jutalmazta.
A kiváló elismeréshez Anitának ezúton is gratulálunk!
 

1. félidő
A zöld-fehérek a Puhalák, Amorim, Görbicz, Broch, Groot és Bódi felállásban kezdtek, a kapuban Grimsbövel.
Az Érd kezdte jobban a találkozót – Kiss, Lassource és Krpez Slezak találatainak köszönhetően 0-3 szerepelt az eredményjelzőn öt perccel a kezdősípszót követően. Kezdtek azonban magukra találni a zöld-fehérek – Amorim, Kiss és Puhalák után Groot is betalált, majd gyors egymásutánban Bulatovic és Amorim volt eredményes. A 15. percbe lépve Hansen egyenlített (5-5), majd Krpez Slezak a csapata javára megítélt büntetőt váltotta gólra. Signate második kétperces kiállítását is begyűjtötte, Görbicz hétméteresből bombázott az érdi hálóba – maradt a döntetlen (6-6). Roberts és Puhalák góljait követően amint kiegészült az Érd, szinte azonnal a kispadra küldték a játékvezetők Althaust. Tóth után Gonzalez mért egyenlítő találatot korábbi csapatának kapujára, Groot szemfüles találatával a zöld-fehéreknél a vezetés 9 perccel a félidei szünet előtt (9-8). Gávai, Groot, Signate, Knedlikova majd ismét Signate góljaival továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok (11-11). Puhalák az elődöntőben szerzett fantasztikus góljához hasonlóan újra megmutatta, hogy mi is az a cunder – Szabó Edina időt kért. Az első játékrész végén, a hátralévő három és fél percben Tóth és Krpez Slezak talált be, a zöld-fehérek vezetőedzője is élt első időkérési lehetőségével, így 12-13-as félidei eredménnyel vonulhattunk a szünetre.
Félidei eredmény: 12-13

2. félidő
A narancssárga mezes Kiss kezdte a második félidőt, már ami a gólgyártást és a kétperces kiállításokat illeti – Görbicz értékesített büntetője után Amorim is a kispadra kényszerült két perc erejéig. Krpez Slezak hétméteresből, Groot és Signate betörésből volt eredményes, Bódi szélről pattintott Foggea lába közé. Aktivizálták magukat a beállósok is – Szabó után Broch is megszerezte a maga első találatát a mérkőzésen, öt perc elteltével 16-17-re módosult az állás. Krpez Slezak keze negyedszer sem remegett meg a 7 méteres vonalnál, majd mindkét kapuban parádés védések szemtanúi lehettünk. Roberts gólját követően Görbicz zsinórban kétszer járt túl Foggea eszén büntetőből, egyre csökkent a győriek hátránya (18-19). Gonzalez átlövésből egyenlített, majd ziccerből is betalált, így máris átvette a vezetést a zöld-fehér mezes együttes – sőt, Görbicz szélső góljával már kettőre nőtt az előny a félidő feléhez érve (21-19). Krpez Slezak büntetőből faragott a hátrányon, Lassource kétperces kiállítást kapott Amorimmal szemben elkövetett szabálytalanságáért. Görbicz továbbra is magabiztos kézzel lőtte csapata büntetőit (22-20), Bulatovic gólját a második érdi időkérés követte. Kiss egyenlített, majd Groot vette észre a helyet és bombázott Janurik kapujába, és ismét Kiss. Hat és fél perccel a lefújás előtt Ambros Martín hívta magához tanítványait, majd Groot megismételte legutóbbi gólját (24-23). Althaus is feliratkozott a góllövőlistára, majd Szabó Edina tette le az időkérést jelző táblát és látta el jótanácsokkal játékosait a döntőből hátralévő három és fél percre. Fontos pillanatban szerzett labdát Hansen, majd a zöld-fehérek is kihasználták utolsó időkérésüket. Gonzalez remekül vette észre a rést az érdi védőfalban, majd Görbicz hetedik találatával négygólos előnyre tettek szert a győriek fél perccel a vége előtt, s maradt is a végeredmény.
Végeredmény: 27-23

KUPAGYŐZTES A GYŐRI AUDI ETO KC!!!
 

Szabó Edina: „Szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez és a kupa elhódításához. Azt gondoltuk a mérkőzés előtt, hogy egy pici út lehet ehhez a kupagyőzelemhez és nagyon sokáig jól is tartottuk magunkat. Jó mérkőzés és remek hangulat volt, nagyon szerettünk volna ma nyerni, éppen ezért van bennem egy kis hiányérzet. A sportban nagyon fontos a szerencse is, viszont nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtunk nyerni. Minden egyes esemény visz előre minket az úton, hiszünk a munkában, úgyhogy megyünk tovább.”

Janurik Kinga: „Szeretnék gratulálni a Győrnek, hogy megnyerte a Magyar Kupát. Úgy kezdtünk, ahogy terveztük, egy BL-győztes csapat elleni összecsapáshoz illően. Annak is örülünk, hogy be tudtunk jutni a legjobb négybe, de szomorúak vagyunk, hogy a szerencse nem mellettünk állt a meccs végén. Szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a rengeteg támogatást és buzdítást, próbáljuk kijavítani a hibákat, amiket itt vétettünk és dolgozunk tovább.”

Ambros Martín: „Szeretnék először is gratulálni a csapatomnak és a győri szurkolóknak. Ez a mai nap nem volt könnyű számunkra, főleg az után, hogy tavaly elveszítettük a kupát, amit előtte 12 éven át a magunkénak tudhattunk, de nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszaszereznünk. Nagyon elégedettek lehetünk, örülünk, hogy sikerült nyernünk, fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Remek csapatok jutottak be ide a négyes döntőbe, az egész magyar kézilabdázás büszke lehet arra, ami itt a Papp László Budapest Sportaréna falai között zajlott. Szeretnék gratulálni az Érdnek, sok fejtörést okoztak nekünk ma. Egészen az utolsó percekig kiélezett küzdelem volt, a sérültjeink miatt folyamatosan változásokat kellett eszközölnünk az elmúlt időszakban, ami különösen nagy feladat volt, de megcsináltuk.”

Görbicz Anita: „Nagyon örülök, hogy sikerült visszahódítanunk a kupát és szeretném megköszönni a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy ilyen körülmények között léphettünk pályára, a BL Final4-t idézte a szervezés. A végjátékban az Érd többet hibázott, a védekezésünk jobban működött, de fantasztikusan játszottak ellenünk. Szeretném a csapat nevében megköszönni a szurkolóinknak a támogatást, és remélem, hogy hamarosan ismét itt nyilatkozhatok, de akkor a BL Final4 miatt.”