Bajnoki döntőnek beillő rangadónak adott otthont a teltházas Audi Aréna Győr május 2-án a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában – a tabella élén szereplő két együttes, a címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria mérte össze erejét. A várakozásoknak megfelelően forró hangulatban léptek pályára a Rába-parti és fővárosi zöld-fehérek – a találkozó végül a hazaiak győzelmével zárult, azonban a bajnoki cím sorsa még várat magára…
Végeredmény: 26-24

Ünnepélyes momentummal vette kezdetét a soron következő magyar bajnoki forduló az Audi Aréna Győr falai között, ugyanis a Győri Audi ETO KC örökös tiszteletbeli elnöke, Vanyus Attila kezdődobása indította útjára a labdát a rangadón. Az elismert egykori sportvezetőt a jelenlegi klubelnök, dr. Bartha Csaba is köszöntötte születésnapja alkalmából, melyhez ezúton is gratulálunk és további jó egészséget kívánunk neki!

1.félidő
A győriek a Puhalák, Amorim, Görbicz, Broch, Groot és Bódi felállásban kezdték a találkozót, a kapuban Grimsbö.
Schatzl szerezte a mérkőzés első találatát lerohanásból, Görbicz büntetőből egyenlített (1-1). Jovanovic átlövésből, Van der Heijden hétméteresből gyarapította csapata gólszámát – Görbicz lerohanásból bombázott Bíró feje fölé. Szucsánszki után Groot bravúros passzából Broch is bemutatkozott (3-4). Van der Heijden találata után Broch harcolt ki büntetőt, Görbicz könyörtelenül belőtte, majd Puhalák bemutatkozó góljával egyenlített Ambros Martín együttese (5-5). A mérkőzés 13. percébe lépve Háfra begyűjtötte a találkozó első kétperces kiállítását, Oftedallal szemben elkövetett szabálytalankodásáért – Görbicz érkezett az újabb büntetőhöz és góljával átvették a vezetést a hazaiak (6-5). Jovanovic átlövésből, Hansen betörésből, Snelder a kipattanót összeszedve volt eredményes, majd ismét Hansen következett. Sneldert Grimsbö akadályoztatásáért a játékvezetők kétperces kiállítással büntették. Bő tíz perccel a félidei szünet előtt Kovacsics is feliratkozott a góllövőlistára, Schatzl kiállítását követően Görbicz újabb hétméterest értékesített (9-8). A 22. percben Elek Gábor élt első időkérési lehetőségével – ezt követően Háfra be is mutatkozott, Althaus két perc erejéig a kispadra kényszerült a ferencvárosi játékossal szemben elkövetett szabálytalanságért. Gyors egymásutánban Gonzalez és Snelder, majd Háfra és Schatzl is betalált. Lukács szélső gólja után Ambros Martín is kikérte első idejét (10-13). Emberhátrányban folytatta a győri együttes, ezúttal Hansent küldték ki a játékvezetők – Van der Heijden értékesítette a csapata javára megítélt büntetőt. Oftedal test mellett bombázott Bíró kapujába, majd Kovacsics után Knedlikova is betalált (12-15) – háromgólos különbséggel fordulhattak a csapatok a szünetre.
Félidei eredmény: 12-15


2.félidő
Oftedal kezdte meg a második félidei gólgyártást, Hornyák duplájával folytatódott a játék (13-17). Broch lerohanásból, Pena betörésből talált be, Oftedal villámgyors lábmunkával megverte védőjét és megszerezte csapata 15. találatát. Groot után Hansen neve mellett is újabb találatot jegyezhettünk – ezzel egyre (17-18) csökkent a győriek hátránya a 41. perc derekán. A vendég együttes időkérését követően Grimsbö büntetőt hárított, Groot pedig ellentmondást nem tűrő bombát engedett el büntetőből, ezzel ismét egyenlített a hazai csapat. Két gyors ferencvárosi gólt követően – Van der Heijden és Kovacsics – Oftedal lerohanásból villant, majd újabb Van der Heijden és Oftedal-gól született (20-21). Van der Heijden és Görbicz akciógólját követően Pena büntetőjét Grimsbö ezúttal nem tudta hárítani (21-23). Kiss hétméterest védett, Groot megállíthatatlan lendülettel vette célba az ellenfél kapuját – Knedlikova 9 perccel a mérkőzés vége előtt egyenlített (23-23). Pena betöréses találatát követően Knedlikova ápolásra szorult, Puhalák szépségdíjas cunderrel az 55. percben egyenlített. Oftedal remekül vette észre a rést a védőfalon, Bódi őedig szélről lőtt Bíró feje fölé, ezzel átvette a vezetést a győri alakulat (26-24) – két perccel a vége előtt időt kért Elek Gábor, a találkozón azonban több gól már nem született.
Nyitott maradt tehát a bajnoki cím kérdése, hiszen amennyiben mindkét együttes ugyanannyi pontot szerez a versenysorozat hátralévő mérkőzésein, az össz-gólkülönbség dönt a bajnok kilétéről.
Végeredmény: 26-24

Hivatalos nézőszám: 5307 fő

Elek Gábor: „Egy brutális nagy csatát vívtunk ma, csak gratulálni tudok az ellenfelünknek, fantasztikus hangulat volt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen közegben így tudtunk játszani. Nagyon nagy csatákat vívtunk az elmúlt években Ambros Martínnal, bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó. Sok sikert kívánok a Győrnek a FINAL4-ban! ”

Kovacsics Anikó: „Gratulálok a Győrnek, de büszke vagyok a csapatomra és a hozzáállásunkra, úgy gondolom, mindent megtettünk. Sajnálom, hogy a végére elfogytunk, innentől minden gól ugyanolyan fontos, ezért szép ez a sport. Sok sikert kívánok az ETO-nak a FINAL4-ban!”

Ambros Martín: „Egyetértek az előttem szólókkal, fantasztikus mérkőzést vívtunk ma. Két különböző félidőt játszottunk – nagyon jól kezdtünk, koncentráltunk, de az első félidő végére kissé alábbhagyott a figyelmünk. Nagyon nehéz volt, mert amikor előnyben játszott a Ferencváros, nem volt egyszerű számunkra, hogy hideg fejjel tudjunk játszani, de még ekkor is tudtuk kontrollálni a mérkőzést és örülök, hogy a játékosaim képesek voltak végrehajtani, amit kértem tőlük. Szoros mérkőzést játszottunk, és most már nem csak a magyar bajnokságra kell koncentrálnunk, hanem a jövő heti feladatunkra is. Biztos vagyok benne, hogy a csapatom készen áll, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy teljesítsük a kitűzött céljainkat.”

Yvette Broch: „Nagyon nagy csatát vívtunk ma a Ferencvárossal, fantasztikus volt hazai pályán a remek szurkolótáborunk előtt pályára lépni. Voltak nehézségeink a védekezésben, de a második játékrészben sokkal jobbá vált, és ahogy Ambros mondta, az utolsó pillanatig küzdöttünk és hittük, hogy meg tudjuk csinálni.”