A WOMEN’S EHF FINAL4 első játéknapján a román CSM Bucuresti együttesével kellett megküzdenie a címvédő Győri Audi ETO KC együttesének, hogy ott legyen a vasárnapi döntőben. Már az első percben magukhoz ragadták a kezdeményezést a zöld-fehérek, a kiváló kapusteljesítménynek, a szinte áttörhetetlen védelemnek és a remek támadójátéknak köszönhetően hatgólos győzelemmel intettek búcsút az elődöntőnek – folytatás holnap a DÖNTŐBEN! Szép volt csajok!
Végeredmény: 20-26

1.félidő
A zöld-fehérek a Görbicz, Amorim, Oftedal, Broch, Groot, Bódi és Grimbsö sorral álltak fel a kezdéshez a CSM Bucuresti elleni összecsapáson.
Amorim egy hatalmas bombával indított Ungureanu kapujába, ezzel meg is adta a mérkőzés alaphangját, majd remek védekezést követően Oftedal is bemutatkozott élete első FINAL4-ján. Gulldén büntetőt rontott, jó ütemű húzást követően Görbicz előtt nyílt meg a fal és ő is megszerezte szélről első találatát (0-3). Tíz és fél perc elteltével született meg az első bukaresti találat Neagu jóvoltából, Görbicz gyorsan válaszolt is (1-4). Mehmedovic lerohanásból, Groot büntetőből volt eredményes – 2-5-ös állásnál időt kért a román vezetőedző, Per Johansson. Kurtovicot – találatát követően – kétperces kiállítással büntették a játékvezetők Oftedallal szemben elkövetett szabálytalanságért, majd gyors egymás utánban Groot, Manea és Görbicz is betalált. Neagu átlövésből, Bódi szélről folytatta a gólgyártást – ez alkalommal Grubisic-ot avatta fel a győri szélső (5-8). A zöld-fehérek első kiállítását Groot kapta, Manea beállóból szépített. Kilenc perccel a félidei szünet előtt Oftedal pattintott lövéssel tréfálta meg a bukaresti hálóőrt, majd Gulldén találatát követően kialakult néhány perces gólcsendet Neagu törte meg (8-9). Az utolsó öt perc eseményeit Groot két. Kurtovic, Amorim és Curea egy-egy gólja alakította – Ambros Martín időkérését követően nem született több találat, így a címvédők kétgólos előnnyel vonulhattak a szünetre (10-12).
Félidei eredmény: 10-12

2.félidő
Amorim remekül játszotta meg az ellenfél hatosán üresen álló Brochot, aki ezzel megszerezte első találatát, akár csak Jörgensen. Emberhátrányban folytatta a zöld-fehér együttes, ez azonban cseppet sem zavarta meg Görbiczet, a rá jellemző trükkös cundert mutatta be, gól is lett a jutalma. Neagu és Broch, majd Mehmedovic és Oftedal következett. A 40. perc közepén Neagu találatával egyre csökkentette csapata hátrányát, Kurtovic egyenlített – 16-16-nál Ambros Martín élt is második időkérési lehetőségével. Groot betörésből szerezte vissza az előnyt, Amorim megállíthatatlanul robogott át a bukaresti védőfalon. Kiss parádés védést mutatott be a román együttes javára megítélt hétméteresnél, Görbicznek köszönhetően pedig már háromra (16-19) nőtt a különbség a 48. perc végéhez érve. Groot negyedik találatánál jár a csapata javára megítélt büntető értékesítésével, a másik oldalon Kiss ezúttal nem tudta Kurtovic hetesét hárítani (17-20). Bódi szélről gyönyörűen húzta a felső léc alá a labdát, négygólos győri vezetésnél újabb időkérés következett. Groot fantasztikus találatával már öt van közte, Neagu klasszikus átlövésgóljára Oftedal válasza érkezett (18-23). Amorim egész pályás gólt szerzett, remekül vette észre az üresen álló román kaput – a mérkőzésen először hatra nőtt a zöld-fehérek előnye. Három és fél perccel a mérkőzés vége előtt emberhátrányban folytatta Ambros Martín együttese, Groot kényszerült a kispadra két percre – Manea ezt követően beállóból szépített (19-24). Althaus is feliratkozott a góllövőlistára még időben, Oftedal továbbra is szárnyal, ötödik találatát szerezte. Grimsbö remek munkát végez a győri kapuban, Manea szépített – több gól már nem született a találkozón, így hatgólos győzelem született a zöld-fehérek javára.
Végeredmény: 20-26
 

Per Johansson: „Kezdetben nem voltunk agresszívek, túl távol játszottunk a győri faltól. Próbáltuk a félidőben megoldást találni a problémáinkra, volt jó néhány tiszta helyzetünk, amit viszont kihagytunk. Nem tudtunk kontragólokat szerezni, ez volt a legnagyobb probléma számunkra.”

Line Jörgensen: „A második félidő elején kicsit közelebb tudtunk jönni, volt 16-16 is, de sokáig nem tudtunk gólt szerezni, viszont az ellenfelünk nagyon jól használta ki a helyzeteit.”

Ambros Martín: „Már a héten megbeszéltük, hogy mi a taktika, fontos volt, hogy nyugodtak maradjunk, függetlenül attól, hogy mennyi épp az állás. Próbáltuk nyomás alatt tartani ellenfelünket és agresszívan védekezni, és úgy gondolom sikerült is. Hadd gratuláljak a csapatomnak és a szurkolóknak, fantasztikus munkát végeztek. Nagyon elégedett vagyok, hogy ilyen jól játszottunk még egy ilyen nehéz szezon után is, bejutottunk a döntőbe.”

Stine Oftedal: „Fantasztikus érzés, hogy a klubszinten is a legjobbak között szerepelhetünk, holnap pedig már a döntő vár ránk. A csapatunk remek játékosokból áll, akikkel a végsőkig harcoltunk, nagyon boldog vagyok.”