A Kiskunhalas ellen kezdi idei nagy menetelését az előző két bajnokság és Magyar Kupa-sorozat győztese, az Audi ETO. A győrieknél kisebb gondot okozott a felkészülés során, hogy Aurelia Bradeanu és Ana Djokic derékproblémákkal küszködött, de hála Holbok Ferenc gyógytestnevelőnek és gyógymasszőrnek állapotuk sokat javult.
Juhász Gabriella és Bódi Bernadett vírusos megbetegedés miatt két hetet is kihagyott a közelmúltban. Bár már mindketten egészségesek, nagy a lemaradásuk erőnlétileg, így szinte biztos, hogy a mai összecsapást kihagyják.

Ugyanez érvényes Radulovics Bojanára, vagyis ő sem lép pályára, igaz, vállsérülése a vártnál sokkal jobb állapotban van, így lehet reménykedni abban, hogy bő egy hónap múlva akár már ő is ott lehet a csapatban.
Róth Kálmán vezetőedző: „A Kiskunhalas egy nagyon masszív csapat, jó iramban kézilabdáznak, a támadásban is nagyon gyorsak, ezért nem lesz könnyû dolgunk, de hazai pályán nem okozhat gondot a legyőzésük. Azért bízom abban, hogy lesz módunk arra, hogy egy-két taktikai elemet gyakoroljunk a hétvégi BL-mérkőzésre."

Ami még kérdéses, hogy a csapat új szerzeménye, Simona Spiridon pályán lesz-e a mai mérkőzésen. Ezzel kapcsolatban Vanyus Attila klubelnök a következőket mondta: „Amint az európai szövetséghez megérkezik a románoktól a játékengedélye, elhárul minden akadály. Remélem, legkésőbb szerdáig megjön a papír, s már most bemutatkozhat a győri közönségnek a játékos."

A mai mérkőzésen egyébként már meg lehet venni a belépőjegyeket – ülőhelyekre is – a Bajnokok Ligája három csoportmérkőzésére.