A győriek voltak a találkozó esélyesei, a zöld-fehérek pedig ezt már az első percekben is éreztették a vendég kiskunhalasiakkal. A vendégek nem találták a győri védőfal és Herr kapus ellenszerét, így 10 percnyi játék után már 8-3-at mutatott az eredményjelző, Zsiga Gyula a halasiak vezetőedzője ki is kérte idejét. Úgy tûnt használnak az edzői jó tanácsok: perceken belül 9-6-ra felzárkóztak a kékek, ám Bradeanu vezérletével újból elhúztak a győriek. Ekkor védekezésben is kiemelkedőt nyújtottak a hazaiak: az ETO friss igazolása Simona Spiridon, akit a svédországi EB legjobb blokkolójának választottak, remekül illeszkedett be új csapatába. Rengeteg labdát szereztek Bradeanu-ék, a megszerzett labdákból pedig Kovacsicz és Vérten szórta a gólokat. Görbicz Anita irányítóként parádézott, egyszóval a Győr minden játékelemben felülmúlta a Kiskunhalast, így szünetre 22-9-es hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.
A második játékrészben bátrabb lett a vendégek támadójátéka, Kocsis és Ilyés szerzett fontos találatokat, de ők sem akadályozhatták meg az ETO-t a további menetelésben. Róth Kálmán ekkor már több variációt is kipróbált, a csapat pedig ekkor is jól muzsikált. Szépségdíjas találatokat szereztek a győriek, az utolsó percekre pedig már csak két  kérdés maradt nyitott: megszerzi-e az ETO a 40. gólját és lesz-e húsz gólos különbség a két csapat között. A válasz mindkét kérdésre igen lett: az ETO 44-24-es győzelmet aratott.

A 2007-es év tehát a győrieknek kezdődött jobban, de mindkét csapatra nehéz évkezdet vár, hiszen az ETO a Bajnokok Ligájában érdekelt , a Kiskunhalas pedig az EHF-kupában próbál minél jobb eredményt elérni.