A Győri Audi ETO KC együttese remekül zárta a 2018/2019-es szezon őszi szakaszát, Danyi Gábor vezérletével egy újfajta játékstílus elsajátításával minden fronton a maximumot hozták ki magukból a lányok. A sikersorozat lezárultával rövid visszatekintő értékelésre hívtuk a győri vezetőedzőt, melynek során a franciaországi Európa-bajnokság is szóba került.

„A csapat elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményét illetően úgy gondolom, eredményeink önmagukért beszélnek – a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligája versenysorozatban is a maximum elérhető pontszámot szerezük meg. Természetesen azonban nem vagyok maradéktalanul elégedett, és pontosan tudom, hogy miben kell még fejlődnünk, javulnunk, mindamellett, hogy azt hiszen, mindenki látja, egy teljesen másik úton indultunk el és érezhetően más kézilabdát játszunk. Nyílván az elmúlt négy hónap kevés volt ahhoz, hogy tökéletesen elsajátítsuk ezt az újfajta játékrendszert támadásban és védekezésben is, de azt gondolom, panaszra nincs okunk.” – tudtuk meg a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjétől. Az újfajta játékrendszer és –felfogás mellett modern, a sportág kihívásaihoz maximálisan alkalmazkodó eszközökkel, elemző szoftverekkel felvértezve vágott neki a címvédő BL-győztes, magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes együttes az új szezonnak, melyek nap mint nap hasznos információt szolgáltatnak a szakmai stáb részére a játékosok egészségügyi állapotáról. „Folyamatosan dolgozunk, lépnünk kell előre, hogy a januárban kezdődő nagyon sűrű és nehéz magyar bajnoki menetrend során, valamint a BL mérkőzéseken tovább tökéletesíthessük az eddig mutatott játékot.” – folytatta Danyi Gábor.

A 2018. november 29 – december 16. között Franciaországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon a Győri Audi ETO KC játékosai szép számban érdekeltek, így természetesen ez is szóba került Danyi Gáborral folytatott beszélgetésünk során.

„Játékosaink jelentős százaléka Franciaországban tölti az elkövetkező két és fél hetet. Szeretnék mindannyijuknak sikeres EB-szereplést és sérülésmentes visszatérést kívánni. Remélem, a magyar válogatott, soraiban Kiss Évával a csoportkör után felszabadultan és minél eredményesebben tudja venni az útjukba gördülő akadályokat. A többi válogatott mérkőzéseit is nyomon fogom követni, és bízom benne, hogy a játékosaink olyan remek formában térnek majd vissza, mint amilyenben elmentek.” – zárta gondolatait a győri tréner.

Az Európa-bajnokság nyitó mérkőzése már le is zajlott, melyen a házigazda franciák és Oroszország nemzeti együttesével mérték össze erejüket. A találkozón Amandine Leynaud remek formában védte kapuját az oroszok próbálkozásaitól, a végeredmény azonban már nem nekik kedvezett – a Jevgenyij Trefilov vezette olimpiai aranyérmes oroszok három góllal bizonyultak jobbnak.

A folytatásban ma este 21 órától dán kiválóságunk, Anne Mette Hansen és társai a svédek ellen bizonyíthatnak.

Az Európa-bajnokságtól távol maradó játékosok sem tétlenkednek azonban, fiatal tehetségekkel kiegészülve zajlik a munka az Audi Aréna Győr falai között. Különösen izgatottan várja az új esztendő kihívásait Tomori Zsuzsanna, aki térdsérüléséből lábadozva több hónapos kihagyást követően készen áll a visszatérésre, és remek formában várja, hogy mihamarabb pályára léphessen.

A kontinensviadalon szereplő játékosainknak sok sikert és sérülésmentes játékot, az itthon maradóknak pedig további sikeres felkészülést kívánunk!