– Meglepett ez az elismerés – árulta el Mayer Szabina –, nem gondoltam volna, hogy szóba kerülhetek. Nagyon izgultam, ilyen még nem történt velem, hatezer ember előtt vehettem át a díjat, ennyien tapsoltak meg, fantasztikus érzés volt. És ezt már vásárhelyi játékosként értem el.
Azt sem titkolta beszélgetésünk során, hogy jól érzi magát Hódmezővásárhelyen, a gárda jól játszott – ezt nem csupán ő állítja... – a Németh Toll Makó ellen, és szerinte egyre jobb teljesítményt nyújtanak majd a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt. Neki személy szerint nem volt könnyû dolga, hiszen a Vasasba távozott, korábban válogatott kerettag Gaál Adriennt kellett helyettesíteni. A produkciójára nem lehet panasz, eddig 40 gólt szerzett, háromszor volt nagybetûs, vagyis kiemelt és ebből kétszer bizonyult a HNKC SE legjobbjának. De vajon sikerült a neves elődöt feledtetni?
– A többiek azt mondják, jobb vagyok, mint Gaál „Benny", de én tisztában vagyok azzal, hogy rengeteget kell még fejlődnöm, javulnom, tanulnom, például a zárás-leválások ritmusát kéne jobban éreznem. Hogy maradnék-e a HNKC-ben? Ez nem csak, sőt elsősorban nem rajtam múlik. Amennyiben a Győr vissza akar vinni, mennem kell, de, ha Kiss Szilárd edző 2007/08-ban is Vásárhelyen dolgozna – sokat tanultam tőle – , magam is szívesen töltenék még el egy évet az együttesnél.
Fiatal, tehetséges játékos, mi is lehetne más az álma, vágya, terve, mint, bekerülni a felnőtt válogatottba. Igaz, többen vannak még előtte – például a ferencvárosi Szamoránsky Piroska és a halasi Borbély Zsanett –, de amennyiben úgy fejlődik, mint eddig, ez nem lehet akadály. Visszatérve klubszintre, úgy véli, ha a Makó elleni produktumot hozza a gárda, a 6–7. hely sem elérhetetlen. Ezt ma (kezdés: 18 órakor) Békéscsabán ismételheti meg először a HNKC SE:
– Mindenképpen nyerni akarunk a Viharsarokban, ezért mindent megteszünk, és erre reális esélyünk is mutatkozik. Úgy tudom, szurkolók is jönnek, vagyis a jó hangulat garantált, mi pedig a buzdítást győzelemmel szeretnénk viszonozni, meghálálni. Hogy hány gólt ígérek? Nem az a fontos, hogy én mennyit lövök, hanem, hogy jó csapatmunkával megszerezzük a nagyon fontos két pontot. Ebben a kabalám, a plüssmaci is segít majd...

Beállós névjegy
Mayer (korábban Reiner) Szabina 1988. március 24-én született Pápán, a névnapját október 27-én ünnepli. A posztja beállós, a mezszáma 17-es (Gaál Adrienntől „örökölte"), és 2006. július 10. óta a HNKC SE játékosa. A Győri ETO KC-ból érkezett egy évre kölcsönbe. Bár Szabina még csak 19 esztendős lesz, eredményeire máris büszke lehet: serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnoki aranyérem (utóbbi sorozatban 2005/06-ban 3 mérkőzésen 3 gólt szerzett), Magyar Kupa első hely és ezüstérem a KEK-ben (utóbbi két sorozatban „csak" kerettag volt). A kabalája egy plüssmaci, a kedvenc étele a rántott sajt és a borsófőzelék, itala a cappy és a cola, a férfinevek közül pedig a Pétert és a Donátot favorizálja. Kedvenc játékosa Mirza Dzomba és Ana-Maria Lazer, az eddigi gólrekordja egy találkozón 13. A szabad idejét alvással, tévénézéssel és zenehallgatással tölti a legszívesebben.