Két győzelemmel a tarsolyában utazott el Toljattiba az Audi- ETO női csapata, hogy ma magyar idő szerint 14 órakor lejátssza harmadik Bajnokok Ligája csoportmérkőzését a helyi Lada együttese ellen. (Munkatársunk helyszíni jelentése.)

Róth Kálmán együttese különgéppel, az ukrán Harkov, valamint Szamara repterének érintésével hosszadalmas útlevélvizsgálatot, majd jó egyórás buszozást követően érkezett meg tegnap Toljattiba, a Lada elleni BL-csoportmérkőzés színhelyére. Miután Podgoricában begyûjtött egy nagyon fontos győzelmet a magyar bajnok, majd múlt héten a norvég Byasen ellen hazai pályán is diadalmaskodott, nyugodtan tekinthet a találkozó elé a zöld-fehér együttes. Persze mindez nem azt jelenti, hogy máris hátradőlnének a győriek, természetesen most is győzni utaztak Oroszországba, bár nem lesz könnyû dolga Görbiczéknek a csoportrangadón az eddig a zöld-fehérekhez hasonlóan szintén két győzelemmel álló Lada Toljatti ellen.
„Egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, mely eddigi mérkőzéseit hasonlóan magabiztosan nyerte, mint mi. A Lada kezdősora rendkívül erős, de a fiatalok is roppant jó képességû játékosok. Szerencsére sikerült megszereznünk mind a két eddigi BL-mecscsük felvételét, így ismerjük erősségeiket és gyengéiket egyaránt. A továbbjutási esélyekről még mindig nem mondanék semmit, hiszen messze még a vége" – kezdte Róth Kálmán, aki még pár mondat erejéig visszatért a norvégok elleni találkozóra. „A Byasen tény, hogy a felvételek alapján gyengébbnek tûnt, mint amilyen valójában, de én már előtte is mondtam, ne számítson senki könnyû és nagyarányú győzelemre. Bár harminchárom gólt dobtunk, rengeteg ziccert hárított kapusuk, Grimsbö. Ennek ellenére úgy vélem, ha az elején sikerül meglépnünk, akkor sem biztos, hogy nagyobb arányban tudtunk volna nyerni. A lényeg, hogy megvan a két pont, s most is ennek megszerzésére készülünk ."
Jóhír , hogy a Byasen ellen bokasérülést szenvedett Stancu - ta Guiu olyan állapotban van, hogy pályára tud lépni. Legalábbis Herr mellett ő a másik utazó hálóőr. Bognár Barbara viszont nem játékképes, s nincs itt a tavaly legjobb ifistának választott Drávai Gyöngyi sem. Az utazókeretbe a sérüléséből felépült Ana-Maria Somoi, valamint a norvégok ellen már szerephez jutott Juhász Gabriella került be.
Az Audi ETO a podgoricai hangulatot nagyon profin kezelte, a meccs közbeni incidens sem zökkentette ki a lányokat a ritmusból. Hogy most milyen környezet vár a találkozón az együttesre, az a felvételekből nem igazán derült ki. „Amennyire tudom, egy nagy csarnokban lesz a meccs, de hogy abban mennyi lesz a néző, azt nem tudom. Nekünk nem is szabad ezzel foglalkoznunk, hanem csak tenni kell a dolgunkat. Azt hiszem, a pályán zajló eseményekkel sokkal inkább meggyûlik majd a bajunk" – tette hozzá a győriek szakvezetője. Mindenesetre ma kora délután eldől, a kézilabdapályán melyik a jobb: az Audi vagy a Lada...