Togliattiban a házigazdák lendületesen kezdtek, ráadásul Stancuta Guiut két percre kiállították a román játékvezetők. A Győrnek akkor sikerült fordítania (5–6), amikor Irina Bliznovát néhányszor kikapcsolta a játékból. A 10. perctől egyre jobban belelendültek Görbicz Anitáék, a kapuban pedig Herr Orsolya parádézott (7–12). A hazaiak mestere kikérte idejét, s jelentősen javult az oroszok védekezése, a 24. percben már egyenlő volt az állás. Ezt meg Róth Kálmán nem nézhette szó nélkül, és az ő intelmei is hatásosnak bizonyultak.
A szünet után pillanatok alatt átvette a kezdeményezést a hazai együttes. Hullámzó színvonalú volt a küzdelem, a vendégek derekasan küzdöttek: a 45. perc végén, 25–25-nél Herr hetest fogott, de az ellentámadás eredménytelen maradt. A hajrában is többször hibáztak a győriek, az oroszok pedig könnyû gólokkal tartották előnyüket.
A győriek hatalmas lehetőséget szalasztottak el, kicsit fegyelmezettebb játékkal, jobb összpontosítással győzhettek volna. Így viszont a Togliatti maradt hibátlan, s nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Mestermérleg
Alekszej Gumjanov: – Annyira volt nehéz a meccs, amennyire előzetesen számítottunk.
Róth Kálmán: – A kelleténél többet hibáztunk, így most a Lada gyorsabb volt az Audinál. Remélem, Győrben fordítva lesz.

Lada Togliatti - Győri Audi ETO 31:29 (16:17)

(A Podgorica–Trondheim mérkőzést vasárnap játsszák.)