A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szervezésében a „Labdarúgás és tudomány” konferencia keretében szakmailag elismert vendégelőadók nívós előadásaira került sor december 2-án rehabilitáció és sportorvoslás témakörben. A meghívott előadók listáján foglalt helyet a Győri Audi ETO KC elnöke, Dr. Bartha Csaba is, aki a regenerációs és rehabilitáció szerepéről tartott előadást a kézilabda sportág vonatkozásában.

„A regeneráció és rehabilitáció szerepe a kézilabdázásban” címmel tartott előadást a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia konferenciáján Dr. Bartha Csaba klubelnök.

„Ezúton is köszönöm a meghívást a rangos konferenciára. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a továbbképzésnek óriási jelentősége van a sporttudományi szakembereknek is, ugyanis az új teljesítményfokozó edzések, regenerációs és rehabilitációs eljárások óriási mértékben fejlődnek, melyek követése rendkívül fontos, hiszen ha más alkalmazza helyettünk, az jobb eredményeket tud elérni.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba.

A neves szakembereket felvonultató konferenciaprogramban fókuszba került a rehabilitáció mellett a prevenció, a sérülések megfelelő ellátása és a regeneráció fontosságának hangsúlyozása, módszertani értekezések, melyek az élsport tekintetében modern korunk legnagyobb kihívásait jelentik.

Az érdekfeszítő előadásokat végezetül informális szakmai eszmecsere zárta. A konferencián tárgyaltak hasznos útmutatásul és gondolatébresztőként szolgálnak a rehabilitáció, sportorvoslás további, jövőbeni fejlődését illetően.

Gratulálunk a színvonalas konferencia lebonyolításához és további sok sikert kívánunk a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia munkájához!