Pedig a mérkőzés úgy indult, hogy a remények megvalósulnak, hiszen az ETO negyedóra elteltével már 12–7-re vezetett. Ekkor azonban az orosz csapat szakvezetője, Alekszej Gumjanov időt kért, és nyitott védekezésre állította át csapatát. Játékosai rendre kihúzódtak a gólerős győri lövőkre, Simona Gogirlára és Aurelia Bradeanura, ráadásul a válogatott Marija Szidorova is bizonyította klasszisát. A román játékvezetők szórták a hétmétereseket, Irina Bliznova, valamint a 12 találatig jutó Görbicz külön büntetőpárbajt vívott, amelyből a győri klasszis került ki győztesen.
Mégis fordított a Lada, a folytatásban a győriek már csak egyenlítgetni tudtak, a hajrában aztán meglépett az orosz csapat.
A csoportgyőzelem megszerzésének esélye így is megmaradt, de a folytatásban a győriek több botlást már nem engedhetnek meg maguknak.
"Az elején az összehangolt játékkal szerzett ötgólos vezetés lélektani előnyét nem tudtuk kihasználni, átlövőink képtelenek voltak megismételni korábbi gólerős játékukat” – mondta Róth Kálmán.
A sikerhez a beállósok, Ana Djokics, Simona Spiridon akciógóljain kívül a többiek eredményesebb játékára, valamint fegyelmezettebb végjátékra is szükség lett volna.
A győriek vasárnap hajnalban értek haza, egynapos pihenőt kaptak, szerdán pedig Fehérvárott a Cornexivel bajnoki pontokért mérkőznek meg.

A további program
Február 11.: B. Trondheim – Audi ETO, 18.15 óra
Február 17.: Audi ETO – B. Podgorica, 16.15 óra
Február 25.: Audi ETO – Lada Togliatti, 13.00 óra