- Csapattá érett ez a csapat, s ez a legfontosabb - állítja az egykori világválogatott Iváncsik Mihály, akinek két fia - Gergő és Tamás - is részvényes az eddigi Vb-részsikerekben. - Nincsenek klikkek, ászok, kiváltságosak, hanem mindenki mindenkiért harcol. Úgy, mint annak idején, az 1986-os, svájci Vb-n történt. Meg is lett az eredménye, hiszen világbajnoki döntőig jutottunk, s ott is csak minimális, kétgólos vereséget szenvedtünk a jugoszlávoktól.

- A Vb kezdete előtt mire számított?
- A dánok ellen döntetlenre tippeltem, s bizony öt perccel a vége előtt kezdett melegem lenni. Gyorsan ki is nyitottam a harmadik sörömet... Ám még ekkor is bíztam legalább a döntetlenben, amit végül túlteljesítettek a fiúk. A norvég meccset viszont fix egyesre vettem magamban, s nem is csalódtam. Ennek a találkozónak ugyanis egyetlen percig sem volt kérdéses a kimenetele.

- A csapategységet hangsúlyozta, de azért az egyéni teljesítményekről is mondhatna valamit.
- A kapuban Puljezevics óriási volt, a mezőnyben pedig Császár Gábor tetszett a legjobban. Hangsúlyozom, a többiek is mindent megtettek a sikerért.

- Mi lesz a dán-norvég helyosztó eredménye, s az Angola elleni edzőmeccset követően milyen folytatást vár a mieinktől?
- Végre nyugodtan nézhetünk meg egy másoknak fontos hatvan percet. Szerintem Norvégia utazik haza, a dánok pedig folytatják. A mieink pedig lendületből mehetnek rá a következő akadályra. Az első hét hely egyikét egészen biztosra veszem, konkrétan az ötödik helyre számítok. Ám ha így megy továbbra is, akár még nagyobb meglepetésre is képes lehet a Skaliczki-legénység.