A győrieknek, úgy tûnik, jót tett a pofon, hiszen vasárnap a DVSC-vel játszott meccsen már időnként száguldott Róth Kálmán csapata, így 34–23-re győzött a Loki ellen. Dunaújvárosban nem lesz könynyû dolga a bajnoki címvédőnek, hiszen a Dunaferr számára is nagyon fontos lenne a két pont megszerzése, s bár a szezonban az ETO-tól kölcsönben a piros-fehéreknél játszó átlövő, Mörtel Renáta nem léphet pályára nevelőegyesülete ellen, az újvárosiak hazai pályán mindenkire veszélyesek, ebben a bajnokságban még senki sem tudott győzni otthonukban.
A két együttes legutóbbi hat találkozójából ötször az ETO nyert, csak tavaly február 4-én, az alapszakasz újvárosi mérkőzésén győzött a Dunaferr 33–24-re.
Legutóbb, 2006. október 8-án Győrött viszont Görbicz Anitáék diadalmaskodtak tíz góllal (30–20), s ezúttal is ők tûnnek esélyesebbnek.
A találkozó fontosságát jelzi, hogy az Audi ETO KC-ban játékra jelentkezett a vállsérülése miatt hosszú ideje hiányzó Radulovics Bojana. A kétszer is a világ legjobbjának választott, egykori dunaújvárosi kedvenc kezét megmûtötték, a rehabilitációban részt vett a világhírû belga professzor, Laurens Ebben is. Ennek ellenére nem biztos, hogy a klasszis jobbátlövő ott lesz a rangadón, hiszen a győriek nem akarják, hogy a játékos újra megsérüljön.
„Megértem, hogy Boki már nagyon szeretne játszani, mert segíteni akar – mondta a győriek mestere, Róth Kálmán. – Radulovics annál nagyobb érték számunkra, hogy kapkodjunk, megfontolt döntést kell hoznunk, nem kockáztathatjuk meg a játékos újabb sérülését.”

Az edzők mondják

Kovács Péter (Dunaferr)
Egy héttel ezelőtt számunkra kellemetlen vereséget szenvedett a Győr. Egyrészt közvetlen riválisunk, a Cornexi szerzett két pontot, másrészt a fehérvári botlás miatt koncentráltabb lesz ellenfelünk, márpedig a mi esélyünk az lett volna, ha meg tudjuk lepni a Rába-partiakat. Mörtel Renáta nélkül nem lesz könnyû dolgunk. A Spartacus elleni haloványabb produkció után megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot, majd kiderül, az mire lesz elég.
Róth Kálmán (Győr)
A három BL-mérkőzés nagy terhet jelentett csapatom számára, amelyhez hozzájárultak az utazás fáradalmai is. A Cornexi ellen ezért játszottak fásultan a lányok. Legutóbb, a DVSC ellen már érzékelhető volt némi javulás, bár a találkozó első félidejében még sok volt a negatívum, de szünet után már biztatóan alakultak a dolgok. Újvárosban még több kell a sikerhez, a játék minden elemében további javulásra van szükség, fegyelmezettebb, szervezettebb csapatmunkát kell produkálnunk, ha sikerrel akarjuk venni az újabb akadályt.