Igazi rangadóra, méghozzá irtózatosan kemény meccsre volt kilátás ma este a Dunaferr Sportcsarnokban, ahol a Dunaferr NK csapata az utóbbi két év bajnokát, a Győr együttesét fogadta. Bár papíron a vendégek tûntek erősebbnek, együttesünk nagyon elszántan készülődött a meccsre – egyértelmûen abban bízva, hogy meglephetik az ETO gárdáját.
  
Szív és akarat
  
Ahogyan várható volt, telt ház, remek hangulat fogadta a csapatokat az izgalmasnak ígérkező mérkőzésen, s a szurkolóknak nem is kellett csalódniuk: ugyan az ETO szerezte meg a vezetést, de Ferling bombája, majd gyors indításból lőtt második gólja után is a mieink örülhettek, azaz gyorsan sikerült a fordítás. A vendégek Bódi és Bradeanu találataival tartották a lépést Ferlinggel (Detti a 6. percben már négy találatnál járt), de miután Borbás és Nagy Ivett is feliratkozott a góllövőlistára, már két góllal vezettek a piros-fehérek (6-4).
A folytatásban is öldöklő maradt a küzdelem, elég volt két apró hiba a vendéglátók rézéről, s azonnal egalizáltak a vendégek, de tovább nem jutottak: újra jött a parádésan játszó Ferling, s miután Pigniczki is bevert egy gyors indulást, a félidő derekán már időt kellett kérnie a vendégek mesterének (10-7).
Ez sem segített azonban a címvédőn: a piros-fehérek fogcsikorgatva küzdöttek megállás nélkül, és rettentő taktikusan, fegyelmezetten játszottak – a folytatásban is a mieink akarata érvényesült. Ferling továbbra is káprázatos formában játszott, de Nagy Ivett átlövése, majd Borbás szép pattintottja (a passz sem volt akármilyen Pigniczkitől) után is őrjönghettek a dunaújvárosi szurkolók – a legnagyobb formát idéző magabiztossággal tartotta előnyét Kovács Péter gárdája.
Az utolsó percekben jutott némi játékvezetői jóindulat a vendégeknek, ám a Győr az utolsó pillanatokban szerzett hetesgóllal is csak két gólra tudott felzárkózni a remekül játszó Dunaferr mögé (17-15).A vezetés ténye mellett mindenképpen említést érdemlő momentum, hogy együttesünk, még leírni is gyönyörûség, végig képes volt rákényszeríteni akaratát a vártnál enerváltabban kézilabdázó – és a lerohanások taktikus blokkolása révén legfőbb fegyverétől megfosztott – Győrre.
  
Marad erő végig
  
A második harminc percet is jól kezdte csapatunk, hiszen Borbás két gólt is szerzett, apró szépséghibának, sőt, figyelmeztetésnek felfogható tény, hogy hátrányból is tartani tudta kétgólos hátrányát Róth Kálmán csapata. Ám Sirina két fontos védését követően ismét tombolt a csarnok: újra meglódult együttesünk, s Vincze duplájával már négyfásra növelte előnyét – és bár ekkor még rengeteg volt hátra a találkozóból, már ekkor érezni lehetett, hogy ezen az estén csak a fáradtság állíthat gátat csapatunknak, az ETO nem (21-17).
A mieink kispadja ugyanis a sérülések miatt meglehetősen rövid volt, míg az ellenfél cserepadjára is válogatottak jutottak, ezért a pesszimistábbak attól tartottak, hogy a véghajrát a vendégek bírják majd jobban.
Meg is ijedtünk picit, amikor a játékrész derekára Vérten és Görbicz is egy percen belül talált be az egyébként jól védő Sirina kapujába, de aztán ismét valamivel nyugodtabban nézhettük a meccset: előbb Vincze, majd Ferling és Borbás jegyzett "perdöntő" találatot, s valósággal felrobbant a csarnok, amikor az 50. minutára érve ötgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (29-24). Bár Bódi, valamint a vendégek legjobbja, Bradeanu egyre gyakrabban szépített az eredményen, a mieink közül szintén rendre akadt valaki, aki kulcspillanatokban megnyugtató gólt lőtt – nem kellett izgulnunk, okosan, taktikusan tartotta előnyét csapatunk.
Persze a végjátékra azért maradt izgalom bőven, hiszen a győri lányokat sem a "feladjuk" jellemzi: két eladott labdát követően feljött háromra is az ETO, sőt, tovább is zárkózhatott volna, de előbb Hoffmann védett bravúrosan, majd Vérten rontott tiszta ziccert – maradt a háromfás differencia (31-28).
Ráadásul két és fél perccel a meccs vége előtt Vincze ötödik bravúros gólját is megszerezte, már mindenki számára világossá vált, hogy ezen az estén csak a Dunaferr nyerhet. Ferling megdobta tizennegyedik (!) gólját, s bár a végén Görbicz még kozmetikázott az eredményen, a lefújás után valósággal elszabadult a pokol: végig vezetve, csupaszív, odaadó, ugyanakkor rendkívül harcos, taktikus és fegyelmezett játékának köszönhetően 33-30 arányban legyőzte csapatunk a bajnoki címvédőt. Csúcsrajáratta magát Kovács Péter együttese – és a látottak alapján teljesen megérdemelten aratott a "régi fényt" idéző diadalt!
  
Mestermérleg
  
A mérkőzés végén szinte madarat lehetett volna fogatni Kovács Péter vezetőedzővel, aki rettentően boldogan és elégedetten nyilatkozott a DO-nak csapata bravúros sikeréről:
- Szenzációs győzelmet sikerült aratnunk, köszönhetően annak, hogy mindenki óriási lelkesedéssel és akarással játszott hatvan percen keresztül. Elszántságunknak és csapatjátékunknak köszönhetjük a mai sikert, mindenki hozzátette a mag jó teljesítményét a játékhoz, de ha ki kell emelnem valakit, akkor Ferling Bernadettet választanám a meccs legjobbjának: tizennégy gólja önmagáért beszél. Ezzel együtt mindenkinek köszönettel tartozom: együtt, igazi csapatként harcolták ki ezt a bravúros sikert a lányok!