Mörtel ugye a szerződése értelmében nem léphet idén pályára a Győr ellen, míg Balogh Barbara sérülésből lábadozik. Mindez meg sem látszott a hazaiak játékán, elsősorban Ferling parádéjának köszönhetően. A szőke irányító az első 10 percben négyszer vette be Herr Orsolya kapuját, de az ETO sem adta könnyen a bőrét: Ferling Bernadett-Győri ETO: 4-3, 10 perc után.

Az első félidőben tovább parádézott a válogatott irányítója, akihez már csatlakozott Borbás és Nagy Ivett is. A fiatal szélső egy szép átlövés góllal vetette észre magát: történt ugyanis, hogy a Dunaferr emberhátrányba került, a Győr pedig Görbicz és Temes személyében szoros emberfogásra vette Ferlinget és Laluskát. Maradt a két szél (Nagy Ivett és Lovász), valamint Őri Adrienn. Őri próbálkozott először egy átlövéssel, amit "visszafújt" a Dobrovits-Tájok játékvezetői páros szabaddobásra, majd Nagy Ivett tette ugyenezt, sikerrel. Róth Kálmán kínjában már nem tudott mit kezdeni, cserélt: Görbiczet Hornyák Ágnes váltotta az irányító poszton, Dokic-ot Temes a beálló helyén, valamint Bradeanu és Gogirla maradt még a belső posztkon. Egyedül Hornyák volt eredményes, de ez is kevés volt. Érett a meglepetés, a félidőben 17-15-re vezetett a Dunaferr.

A második játékrészben leginkább a kapusok folyamatos cserélgetésével próbálkozott Róth Kálmán, eredménytelenül. A Rába-parti hálóőrök legtöbbször akkor találkoztak a labdával, amikor kiszedték a kapuból egy-egy kapott gól után, míg a másik oldalon Sirina is, és Hoffmann Kitti is remek napot fogott ki. Ferling és Borbás tovább parádézott, de Vincze Melinda remek megmozdulásai is kellettek ahhoz, hogy a Dunaferr tudja tartani a 2-3 gólos előnyét. A vendégeknél csak Bradeanu emelhető ki, aki szép áltövésekből volt eredményes, valamint Görbicz Anita, aki pedig biztos kézzel értékesítette a büntetőket. A mérkőzést a hazaiak nyerték, 33-30-ra, ami azt jelentette, hogy a Győr egy héten belül másodszor kapott ki, ezzel helyzeti előnybe hozva a Ferencvárost, aki így már az alapszakasz legnagyobb esélyese.

Ferling végül 14 gólt szerzett, ebből nyolc akcióból született, míg Borbás hat találatig jutott.

Dunaferr-Győr 33-30 (17-15)