2021. szeptember 2-án utolsó állomásához érkezett a Győri Audi ETO KC felkészülése. A bajnoki rajt előtt a szlovén Krim Ljubljana együttesével játszott edzőmérkőzést Ambros Martín csapata. A találkozó első percétől irányítottuk a mérkőzést. A félidei kétgólos fór után a második játékrészben tovább növelték Schatzlék az előnyt, végül 32-27-re nyertünk az összecsapáson.

Az utolsó felkészülési találkozón az olimpián szerezett sérülése miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére Linn Blohm, Kari Brattset Dale és Estelle Nze Minko sem. Faluvégi Dorottya kisebb sérülése, Ryu Eun Hee betegsége miatt maradt ki a keretből. Ambros Martín a Fodor, Oftedal, Pintea, Hansen, Kristiansen, Lukács hatossal kezdett, a kapuban pedig Silje Solberg állt. A találkozó első gólját Lukács szerezte, majd érkezett a gyors válasz a szlovénok részéről. Az első 8 percben fej-fej mellett haladt a két csapat (6-5), majd egy három perces gólcsendet a mieink törtek meg zsinórban két találattal. A mérkőzés első hétméterese után két gólra felzárkózott a Ljubljana a 19. percben (11-9). A félidő utolsó tíz percében egyszer, 15-15-nélkül utolért minket a Krim, de Kristiansen és Háfra találatának köszönhetően újra előnybe kerültek kedvenceink. Szünetre 18-16-os győri vezetéssel mehettek a csapatok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt – tartották előnyüket Háfráék, de nem tudtunk ellépni két gólnál többel. A második félidő közepén Schatzl Nadine zsinórban lőtt három góljának köszönhetően először volt öt a különbség a két csapat között (27-22). A hátralévő időben már felváltva estek a gólok, a kiharcolt előnyt jól tartották Fodorék, végül 32-27-re győztük le a Bajnokok Ligájában velünk azonos csoportban szereplő szlovén rekordbajnokot.

Ambros Martín: „Lezárult a felkészülési időszakunk. Ez az edzőmeccsünk egy BL csapat ellen zajlott, akik ellen egy nagyon jó félidőt produkáltunk. Számos pozitív megoldást láttam vissza a játékosoktól. Itt tartunk most, de még kemény munka vár ránk. Apró pici lépésenként haladhatunk csak előre, de a csapat készen áll a szezon-kezdésre!”

Anne Mette Hansen: „Jó kis meccset játszottunk, ahol gyakorolni tudtunk egy sor dolgot egy igazán jó csapat ellen. A védekezés és a támadás is magas színvonalon zajlott a találkozó során, nagyon kellett koncentrálnunk.”

Gólszerzők: Schatzl 5, Hansen 5, Háfra 5, Lukács 4, Oftedal 3, Pintea 3, Ogonovszky 2, Kristiansen 2, Fodor 2, Farkas 1